“Clima a înnebunit” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Clima a înnebunit

În urmă cu câteva zile, ziarele avertizau că Europa se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani. Ei au descris vremea uscată și caldă și incendiile care au izbucnit pe tot continentul și au vorbit despre o apocalipsă. Astăzi, ei raportează inundații la Londra și furtuni violente în Franța, care au provocat inundații catastrofale, unde în unele locuri, mai mult de 2.5cm/mp de ploaie au căzut în mai puțin de 30 de minute, iar la Paris, o furtună cu rafale de vânt de 65 mph și aproape 5cm/mp de ploaie care au căzut în doar 90 de minute, a inundat metroul. În mod clar, clima a înnebunit.

Cu toate acestea, clima nu s-a stricat de la sine, ci din cauza nebuniei noastre. Comportamentul neregulat al naturii reflectă doar propria noastră agitație față de orice. Narcisismul nostru în creștere ne determină să tratăm pe toată lumea și totul, cu o indiferență totală față de nevoile celorlalți. De fapt chiar ne face plăcere să-i rănim pe alții. Credem că dacă îi putem folosi pe ceilalți și nu vedem imediat consecințele pentru acțiunile noastre, atunci nu există consecințe, dar există consecințe foarte grave pentru greșelile noastre față de ceilalți.

În sistemul închis, care este lumea în care trăim, tot ceea ce facem afectează orice altceva, iar acel efect se întoarce la noi ca un bumerang. Când turnăm atâta negativitate în sistem, acesta devine disfuncțional, iar în această vară experimentăm această disfuncție prin valurile de căldură mocnite și ploile torenţiale. Dacă vom continua să inundăm sistemul cu ură și intoleranță, nu vom avea nevoie de arme nucleare pentru a ne distruge; ciumele, dezastrele naturale, incendiile și inundațiile ne vor stinge cu mult înainte de a ne stinge noi reciproc.

Când vara va trece, iarna va veni cu propriile ei pericole, iar lipsa gazului și a energiei va face ravagii în Europa. În cele din urmă, va trebui să acceptăm că nu putem învinge natura; nu o putem depăși. Va trebui să învățăm să fim parte integrantă a naturii, conectați unul cu celălalt și cu natura. Altfel nu vom supraviețui.

Întrucât singurul element din natură care are intenții rele și o atitudine de exploatare față de ceilalți suntem noi, trebuie să începem să ne schimbăm relațiile. Atitudinea noastră față de restul naturii provine din atitudinea noastră unul față de celălalt. Prin urmare, dacă suntem atenți unul față de celălalt, vom avea considerație față de natură. Se pare că corectarea planetei noastre chinuite începe cu corectarea legăturilor noastre distruse dintre noi.

Pentru a le remedia, trebuie să ne punem cap lângă cap și să discutăm soluții la nivel global. Aceste soluții trebuie să fie incluzive și să țină cont de nevoile fiecăruia. În același timp, fiecare trebuie să accepte că nu poate primi mai mult decât este necesar, deoarece și ei trebuie să fie atenți față de ceilalți.

Pentru a declanșa o astfel de inițiativă globală, trebuie să existe o discuție deschisă despre aceasta în întreaga mass-media globală. Oamenii trebuie să știe că într-adevăr rămânem fără timp și, dacă nu ne schimbăm acum, după aceea va fi prea târziu.‎

Nu știu cum să păstrăm această mișcare curată de politică și politicieni, dar trebuie să fie un efort real de a salva umanitatea și planeta, nu un truc pentru a prelua controlul asupra ei. Poate că un grup de oameni de știință va fi capabil să facă acest lucru, dar și ei trebuie să lucreze fără motive ascunse.‎

Îmi dau seama că această idee poate părea naivă, dar îmi dau seama și că dacă nu luăm măsuri globale pentru a ne îmbunătăți sincer conexiunile, anihilarea care se arată este sigură și aproape.‎

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: