“Colapsul Europei – O reflecție a lumii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinColapsul Europei – O reflecție a lumii

Priviţi ce se întâmplă în Europa: guvernul olandez a demisionat în întregime din cauza unui scandal al subvențiilor pentru îngrijirea copiilor; guvernul italian este pe punctul de a se prăbuși; Cancelarul Germaniei, Angela Merkel demisionează, iar viitorul politic este incert; premierul Estoniei, Juri Ratas, a demisionat din cauza unui scandal de corupție și guvernul său s-a prăbușit. Dacă acest lucru nu este suficient, în Belgia și Franța au izbucnit revolte violente, în timp ce imigranții și membrii grupurilor politice radicale au spart geamurile, au incendiat mașinile și o secție de poliție și au rănit zeci de oameni din personalul de aplicare a legii. Pe lângă toate cele de mai sus, coronavirusul se răspândește ca niciodată, cerând mii de vieți în fiecare zi, în ciuda vaccinurilor și a blocajelor.

Aceasta nu este o coincidență. Experimentăm integralitatea lumii, interconectarea ei inexorabilă. Suntem dependenți unul de celălalt la fiecare nivel. Covid-19 ne-a forțat să recunoaștem că o infecţie oriunde, este infecţie peste tot. Acum trebuie să trecem la faza următoare a trezirii noastre și să realizăm că o criză în orice este o criză în toate. Coronavirusul a distrus economia globală, în nenumărate țări a sfâșiat societatea și, ca urmare, guvernele se destramă. Toate acestea fac parte din același proces: prăbușirea lumii vechi condusă de individualism, care acum se sfărâmă într-un efect global de domino.

Criza este peste tot. Interdependența globală presupune coordonarea și colaborarea globală. Are sens doar faptul că dacă suntem dependenți unul de celălalt, vom coopera pentru a face lucrurile mai bune pentru noi toți.

Deși mulți și-au dat deja seama că suntem dependenți unul de celălalt, acest lucru nu este suficient. Acum trebuie să ne dăm seama și că suntem responsabili unul pentru celălalt! În prezent, țările se comportă ca niște alpiniști care escaladează o stâncă imposibil de abruptă. Își dau seama că sunt toți legați împreună, dar în loc să-și folosească dependența reciprocă pentru a se ajuta reciproc să ajungă în vârf, încearcă să rupă frânghiile care îi țin împreună și să se urce unul pe celălalt în drumul spre vârf. Orice alpinist începător vă va spune că există un singur rezultat pe care o astfel de atitudine îl poate produce, iar acesta nu este unul bun. Singura cale de urcare este împreună, veghind unul asupra celuilalt, asigurându-ne că toată lumea se ţine bine de piatră și că, dacă cineva alunecă, ceilalți se vor menţine până când acesta se va redresa.

Haosul global în creștere ar trebui să ne învețe că suntem într-o interdependență absolută și că nu are rost să încercăm să dărâmăm nicio țară, pentru că vom cădea cu toții. Priviţi la ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din America: brusc, ne dăm seama că toată lumea se amestecă în alegerile din America: Rusia, China, Ucraina, Iran, precum și alte țări. Nu are rost să ne prefacem că nu am știut. Nu poate fi altfel! Dacă ceea ce se întâmplă într-o țară influențează toate celelalte țări, în mod natural acele alte țări vor dori să influențeze ceea ce se întâmplă peste tot. Toată lumea o face tuturor, așa că nu are rost să pretindem că nu se întâmplă.

Problema este că un astfel de joc nu poate dura atât de mult, iar noi ne apropiem de sfârșit. Prăbușirea în spirală a guvernelor și a societăților indică faptul că ne apropiem de o prăbușire totală. Când se va întâmpla acest lucru, vom rămâne cu una dintre cele două opțiuni: prima și cea mai puțin probabilă este ca în ultimul moment, guvernele să pună capăt foamei lor de putere și să fie de acord să stabilească conexiuni echilibrate, care să fie acceptabile pentru toată lumea și să garanteze bunăstarea tuturor țărilor din lume. A doua opțiune, și din păcate mai probabilă, este aceea că lupta nemiloasă se va încheia cu o distrugere totală, un război mondial nuclear. Prăbușirile locale din ultimele luni au fost semne de avertizare. Dacă nu le luăm în seamă, va urma cea mai mare cădere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: