„Comemorarea Zilei Internaționale a Bărbaților – Omul a devenit învechit?” (Medium)

Medium a publicat noul meu articolComemorarea Zilei Internaționale a Bărbaților – Omul a devenit învechit?”

În trecut, bărbații erau păzitorii și adesea singurii furnizori. În secolul al XX-lea, și în special după cel de-al doilea război mondial, lucrurile au început să se schimbe și astăzi există mult mai multă egalitate între bărbați și femei, cel puțin în ceea ce privește sprijinul. Traiectoria se apleca spre o egalitate și mai mare, dar apoi Covid a pătruns în viața noastră și a aruncat totul într-o grămadă încurcată. Cu birourile care se închid în stânga și în dreapta și oamenii care lucrează din ce în ce mai mult de acasă sau își pierd cu totul slujbele, omenirea pare pregătită să se angajeze în următoarea revoluție socială: o tranziție la conexiunile spirituale.

În loc să lupte, munca bărbaților se va concentra mai mult pe implicarea reciprocă, ceea ce înseamnă că formează conexiuni pozitive mai degrabă decât relații combative și competitive.

Împreună cu egalitatea crescândă, a devenit evident că bărbații nu sunt siguri de rolul lor în familie, în relațiile cu partenerii și adesea în viață. Și femeile au devenit nesigure cu privire la rolul pe care ar trebui să-l joace bărbații în viața lor. Bărbații nu mai au nevoie să vâneze, nici măcar metaforic, ceea ce înseamnă că nu mai asigură familia și nu o  pot proteja cu adevărat de furtunile din lumea exterioară, care a devenit nu numai ostilă, ci și prea complicată pentru a se descurca.

Deci, dacă bărbații nu pot asigura hrană sau protecție, într-adevăr lumea are nevoie de ei? O face, pentru că atunci când sunt asigurate nevoile materiale, intră în joc nevoile spirituale și cer satisfacerea lor nu mai puțin decât nevoile materiale. Și când vine vorba de probleme spirituale, fiecare sex are rolul său unic pe care numai el îl poate face. Și pentru că ambele sunt obligate să facă societatea completă în sens spiritual, bărbații și femeile devin la fel de importanți, complet diferiţi, dar complementari și indispensabili.

În loc să lupte, munca bărbaților se va concentra mai mult pe implicarea reciprocă, ceea ce înseamnă că formează conexiuni pozitive mai degrabă decât relații combative și competitive.

De asemenea, având în vedere situația și având în vedere faptul că școlarizarea se va face mult mai mult acasă, bărbații vor trebui să devină mai activi acasă, în special când vine vorba de educație – atât în ​​ceea ce privește valorile didactice, cât și precum în furnizarea de cunoștințe și predarea subiectelor școlare.

Când vorbim de spiritualitate, ne imaginăm adesea posturi de yoga, meditații și lucruri de această natură. Nu vorbesc despre asta. Mă refer mai mult la spiritul societății, la atmosfera din societate. Desigur, atât bărbații, cât și femeile își vor juca rolul vital în hrănirea spiritului societății, dar bărbații, care erau obișnuiți să concureze între ei, vor trebui acum să-și transforme gândirea și să învețe să se sprijine reciproc pentru a întări comunitatea .

În cele din urmă, fericirea noastră depinde de societatea în care trăim. Dacă societatea respectivă încurajează solidaritatea și responsabilitatea reciprocă, dacă oamenii se simt responsabili față de societatea lor și doresc să contribuie la comunitățile lor, atunci oamenii din această societate sau comunitate vor fi mai fericiți, mai stabili emoțional și mai încrezători.

Bărbații vor trebui să își asume un rol activ în acest proces, să participe la activitățile comunităților lor mai mult decât înainte și să fie mai implicați. Era de măsurare a succesului pe baza veniturilor sau realizărilor din carieră se încheie rapid. Ne lansăm într-o eră socială, în care oamenii sunt măsurați prin contribuția lor la societate. Mai ales acum, când vedem că principalul lucru care este rupt în țară este societatea, capacitatea de a forma comunități și societăți solide va deveni cel mai „fierbinte” produs. În consecință, bărbăția trebuie să adopte un sens complet nou – mai social, colaborativ și care să unească.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: