Conform proiecției forțelor spirituale

746.01Întregul glob este format din punct de vedere geografic din părți care sunt o proiecție a forțelor spirituale. Forțele spirituale externe acționează asupra materiei și își formează consecințele în lumea noastră: continente, mări, oceane și orice altceva. Deoarece aceste forțe sunt diverse, influența lor asupra lumii noastre diferă.

Prin urmare, există mări, oceane, pământ, deșerturi, păduri, pământuri fertile și zone în care o persoană poate trăi și unele în care nu poate trăi.

În plus, există locuri mai favorabile din punct de vedere spiritual, acolo se dezvoltă stări spirituale. Există locuri opuse spiritualității unde se dezvoltă stări spirituale egoiste, precum confruntarea dintre Roma și Ierusalim.

Roma a reprezentat în mod explicit puterea egoistă de a subjuga, așa că întreaga Europă a adoptat această ideologie și s-a dezvoltat în egoism. Dar, pe măsură ce acum ne apropiem de stadiul corectării lumii, Europa va cădea treptat din ce în ce mai mult.

În Cabala, în special în Studiul celor Zece Sefirot, sunt descrise forțele care acționează pe fiecare bucată de pământ: mai întâi în Ierusalim, apoi în țara lui Israel, Liban, Iordania, Siria, restul părților până la Babilon și apoi în restul lumii.

Întreaga țară a lui Israel este, ca să spunem așa, împărțită în zece Sefirot. De la Hermon prin Golan până la Lacul Kinneret, este ca și Malchut de sus, Bina. Iordanul este Zeir Anpin. Ierusalimul este la mijloc, ca Sefira Tifferet, care apoi coboară în Malchut de jos — la Marea Moartă.

Toată această imagine geografică este clar construită în funcție de proiecția forțelor spirituale. Prin urmare, este foarte important locul unde locuiește o persoană. Dacă simte influența diferitelor forțe spirituale, atunci mișcându-se dintr-un loc în altul, va simți cum se schimbă totul. Nu degeaba se spune că schimbând locul schimbi norocul, adică soarta.

Din KabTV “Prim-plan—Întoarecerea” 2/19/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: