“Consideraţia – Cuvântul la modă care va marca schimbarea” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinConsideraţia – Cuvântul la modă care va marca schimbarea

De la est la vest, lumea se scufundă într-un alt val de coronavirus. În ciuda vaccinurilor și a vaccinurilor de rapel, viitorul lumii pare sumbru. Până nu vom învăța lecția pe care virusul a ajuns să ne învețe, nu vom scăpa de el. Nu ne-am schimbat valorile de bază, cele care ne-au provocat virusul de la început , așa că nu există niciun motiv pentru ca acesta să dispară. Doar odată ce ne schimbăm atitudinea faţă toţi și de fiecare lucru din jurul nostru vom vedea o ușurare în contaminare.

De ce cresc brusc prețurile? Nu există nimic în asta decât lăcomie rea, o intenție de a mă face pe mine mai bogat și pe alții mai săraci.

Cât despre noi, de ce suntem atât de concentrați pe cumpărături? De ce avem nevoie cu adevărat? Un alt gadget ne va face oameni fericiți? Dacă tot ceea ce ar fi nevoie pentru a ne face fericiți ar fi să cumpărăm o altă jucărie, nu am vedea mai mult de 100.000 de americani murind de supradoză într-un singur an, dintre care majoritatea tineri. Nu am vedea atât de multă violență, atât de multă depresie, atât de multă ură și dezbinare.

Dacă am lucra la aceste probleme în loc să ne îngropam capul în nisipurile mișcătoare Amazon.com, ne-am simți mult mai bine și de asemenea, nu am suferi de viruși tenace. Așa cum ne-a învățat virusul, suntem interdependenți. Nu poți avea oameni sănătoși și mulțumiți într-un singur loc, în timp ce oamenii din altă parte se simt nefericiți. Astăzi, dacă toată lumea nu este bine, nimeni nu va fi bine. Acest lucru este valabil nu numai pentru virus, ci și pentru aer, apă, bogăție și orice alt aspect al vieții.

Măsor progresul sau regresia prin schimbările pe care le văd la oameni. Din moment ce nu văd schimbări în ei, nu pot spune că am făcut vreun progres, așa că nu există niciun motiv ca virusul să plece. Încă suntem la fel de abuzivi unul față de celălalt ca în 2019, și suntem la fel de nemiloși față de mediu ca atunci. Pentru a parafraza cuvintele lui Albert Einstein, prostia înseamnă să faci același lucru din nou și din nou, dar să te aștepți la rezultate diferite. Cu toții înțelegem acest lucru, cu excepția cazului în care este vorba de propriul nostru comportament. Drept urmare, milioane de oameni au murit și alte mii mor în fiecare zi fără alt motiv decât neatenția noastră.

Lumea poate asigura tuturor abundență; nu lipsește nimic, chiar este surplus! Deci, de ce sunt oamenii în foame, însetați, bolnavi, fără adăpost? De ce nu primesc educație decentă și îngrijire medicală decentă? Este pentru că nu ne pasă unul de celălalt.

Nu se termină cu elementele de bază în viață. Priviţi la fundamentalismul omniprezent care a pus stăpânire pe societate. Pe cei care nu sunt de acord cu noi îi considerăm dușmani ai publicului. Când diversitatea de opinii devine o crimă, totalitarismul preia controlul și orice mijloc este legal pentru a înfrâna gândirea liberă.

Poate că nu vedem legătura dintre diversitate și considerație reciprocă și virus, dar legătura există: este egoismul nostru. Exploatăm pe toată lumea – oameni, animale și întreaga natură. Simțim că doar noi contăm și orice altceva ar trebui să ne servească sau să dispară.

Când acel sentiment devine suficient de intens într-o masă critică de oameni, el sfâșie sistemul și totul se prăbușește – de la societatea umană prin regnul animal până la solul pe care stăm. Într-adevăr, încearcă să găsești o zonă în care nu există criză și vei eșua.

Problema este cauza comună – omenirea. Niciun discurs înalt despre echitate și egalitate nu va schimba faptul că ne urâm. Până când nu ne dăm seama că suntem diferiți și totuși trebuie să permitem fiecăruia să fie ceea ce este, nu vom începe să schimbăm lucrurile în bine.

Cuvântul la modă care va marca începutul schimbării este CONSIDERAȚIE. Până nu învățăm să fim atenți unii față de ceilalți, lumea nu va fi grijulie față de noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed