“Convoiul Libertăţii este o luptă de putere” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinConvoiul Libertăţii este o luptă de putere

Convoiul Libertăţii a fost creat inițial pentru a protesta împotriva obligativităţii de vaccinare pentru trecerea graniței Statelor Unite, dar mai târziu s-a transformat într-un protest față de restricțiile Covid-19 în general. În timp ce mulți dintre șoferii și activiștii care participă la convoi o fac cu bună-credință, forțele din spatele lor nu au nimic de-a face cu libertatea sau sănătatea, ci au totul de-a face cu puterea și bogăția.

Este foarte trist că o problemă atât de importantă precum sănătatea noastră a fost deturnată atât de la public, cât și de la profesioniștii din domeniul sănătății, care sunt cei pe care ar trebui să-i ascultăm. În schimb fiecare parte, pro și împotriva mandatelor obligatorii de vaccinare și a purtării de mască, își atribuie drumul, nu din cauza problemelor de sănătate de cele mai multe ori, ci pentru că entitățile politice și industriale plătesc un dolar pentru ca oamenii să promoveze agenda care îi aduce beneficii financiare sau din punct de vedere politic. În ceea ce privește sănătatea oamenilor, aceasta este lipsită de importanță. Întrucât nu există niciun profit în grija pentru public, nu există niciun motiv pentru a o promova.

După cum văd eu, singurul beneficiu din luptele izbucnite în privința obligativităţii vaccinării și purtării de măști este că ne vom da seama de adevărata noastră natură. În cele din urmă, fiecare parte este atât de concentrată pe câștig, încât este imposibil să știi cine are dreptate, cine greșește sau chiar dacă există bine și rău în această ciocnire.

Soluția la întrebările cine are dreptate și ce trebuie făcut, va veni doar atunci când vom schimba societatea umană de la bază. Virusul dizolvă structura societății tocmai pentru a ne forța să o reconstruim și să o reconstruim corect.

Reconstrucția societății trebuie să înceapă acolo unde societatea este cea mai slabă – în atitudinea noastră față de ceilalți. Abia atunci când începem să-i tratăm pe ceilalți mai întâi cu considerație și, în cele din urmă cu grijă, și alte aspecte ale societății vor începe să se îmbunătățească. Până când nu vom iniția această transformare, lucrurile vor continua să se deterioreze. Dacă nu inversăm cursul în timp, societatea se va prăbuși.

Războiul, orice război, nu duce niciodată la pace. Un război se încheie atunci când una sau mai multe părți pierd sau când părțile rămân fără putere, fonduri, soldați sau orice combinație a celor de mai sus. Nu se termină pentru că părțile vor pace.

Singura modalitate de a transforma dușmanii în prieteni este prin explicații. Odată ce oamenii sunt prea epuizați pentru a lupta, nu vor mai avea de ales decât să asculte. Atunci va fi posibil să vorbim cu ei despre dependența reciprocă, beneficiile cooperării, avantajele relațiilor pașnice și alte idei pe care mândria și vanitatea le evită cȃt timp suntem puternici.

Interesant este că cuvântul ebraic pentru pace este shalom, care provine de la cuvântul shlemut (întregime/completare). Înseamnă că suntem în pace doar atunci când ne completăm unul pe altul și împreună alcătuim un întreg. Pentru a face asta, trebuie să privim fiecare problemă din orice unghi și să îmbrățișăm toate perspectivele.

Înțelepții noștri au exprimat această noțiune în diverse moduri, dintre care unele sunt destul de poetice. Cartea Likutey Halachot (Reguli alese) de exemplu, scrie: „Vitalitatea este în principal prin unitate, prin faptul că toate diferențele sunt incluse în sursa unității. Din acest motiv, „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” este marea regulă… pe care să o includeți în unitate și pace. Vitalitatea, susținerea și corectarea întregii creații sunt în principal construite de către oameni cu opinii diferite, care devin incluși împreună în iubire, unitate și pace”.

În mod similar, Raaiah Kook a scris: „Orice diviziune între… un colectiv și altul… construiește lumi. Întrucât totul este îmbunătățire și construcție, nu există niciun motiv să vorbim cu amărăciune, ci să anunțăm măreția pe care ambele părți o fac și că împreună desăvârșesc structura veșnică și corectează lumea. Apoi, … iubirea va crește în funcție de intensitatea urii, iar legătura va crește în funcție de dimensiunea separării”.

Doar dacă abordăm disputa noastră cu această atitudine pozitivă și proactivă, avem șansa de a transforma diviziunile tot mai adânci din societate într-o unitate mai mare. Dacă insistăm să luptăm până la capăt, societatea noastră se va sfârși înainte ca bătălia să se încheie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed