Creatorul este obeservatorul lumii sale

In striri (pravda.ru) “O  lume compusa din obiecte de dimensiuni mari este predictibila, da incredere si este greu de schimbat. Dar intreaga lume este compusa din particule – fotoni, care la randul lor sunt mobili si inprevizibili. In spatele cojii cu obiecte familiare clocoteste lumea cuantica…

“Fizica clasica face o descriere la scara larga. Descrie lumea, descrie oamenii, fortele gravitationale – ceea ce suntem obisnuiti sa vedem in fiecare zi.

“Fizica cuantica – este diferita. Descrie lumea la scara microscopica. La urma urmei, cuantumul – elementar, este cea mai mica raza de energie. Cea mai faimoasa particula cuantica – fotonul – este o particula de lumina. In anii recenti, am realizat destul de clar ca lumea noastra ca intreg este cuantica. … aceasta este o concluzie foarte profunda si care redefineste conceptele recente si moderne care pareau de neclintit.”

“Primul paradox: lumina – este si particula si unda.”

“Probabilitatea este construita in structura realitatii – fiind primul principiu a lumii cuantice. Al doilea principiu este – non locatia. O complexitate de particule: particulelele cunosc comportamentul particulelor similare, chiar daca sunt la o distanta de un kilomentru sau daca sunt in parti diferite ale galaxiei. Este un fapt dovedit strict in mod stiintific. Iar doua particule conectate in lumea cuantica comunica mereu intre ele. Mai mult, chiar intercatiunea se manifesta si se propaga mai rapid decat viteza luminii.

“Teoria lui Einstein nu este anulata. Faptul este ca materia nu este asociata cu transmiterea de informatie din aceste relatii ale particulelor. Asadar, complexitatea nu permite transmiterea de informatie si energie. Si aici este complexitatea in lumea cuantica, unitatea ei este total necorelata cu conceptul de spatiu clasic, timp, viteza luminii. …

“Ne imaginam particulele precum un punct. Dar particulele, in realitate, nu sunt un obiect din lumea conventionala. Particulele – sunt precum extensia campului cuantic care ne inconjoara. …”

“ Nu este ca si cum lumea noastra materiala, lumea obiectelor mari, este iluzorie – nu este asa. Faptul este ca nu este cea principala. Iar lucrurile din structura realitatii se intampla la nivel microscopic – la nivel cuantic. …”

“Cum se reflecta fundamentul lumii cuantice in ceea ce noi vedem? Scaunele, mesele, televizorul si in final noi insine? Se pare ca cel mai important lucru din natura este actiunea de observare. Lumea haosului cuantic se transforma intr-o lume a obiectelor materiale cand cineva le observa.

“Cine a observat lumea inainte sa fie omenirea, cand era doar Universul acolo? A fost o a treia parte, un super observator, numit Cretor – un intelect pur.

“Astazi, multi fizicieni cred la modul general ca daca iti muti privirea de la padurea pe care o privesti, copacii nu vor mai exista pentru tine, din cuaza turbulentelor de nivelul cuantic. …”

“Se pare ca, conceptul realitatii obiective, care ne-a fost predat in scoala, este de fapt gresit?”

“Absolut corect. Este greu si dificil de inteles fizica cuantica, pentru ca este opusa sunetului logic al simturilor noastre comune. Am invatat ca totul din lumea noastra este logic, soarele apune si rasare, gravitatiea functioneaza, nu ne lipim de pamant, dar nici nu ne luam zborul. Dar in lumea cuantica totul este diferit.”

“Se pare ca nasterea lumii, creatia universului, poate fi considerata o tranzitie cuantica unica si neobisnuita. Si mereu un observator este necesar in aceasta tranzitie cuantica. Cine ar putea fi observatorul timpului originii cosmosului nostru? Il putem numi Dumnezeu, Creator, Arhitect, constiinta pura si asa mai departe.”

“Se pare ca fara observator, universul pur si simplu nu are sens – bazat pe interpretarea intelegerii curente a fizicii cuantice, este imposibil de creat fara actul observarii. Si cand am inteles ca lumea a fost, de fapt, aparitia unui eveniment cuantic, este absolut clar ca Dumnezeu exista. Este, de fapt, o demonstratie stiintifica.

“Totul [Universul nostru] este organizat intr-un asa fel incat este confortabil ca oamenii inteligenti sa existe. … Masa paramentrilor din spatiu este favorabila pentru o viata rezonabila si, aparent, asta nu este un accident. Se ridica intrebarea naturala: “De ce lumea a fost facuta pentru a face posibila existenta noastra?”

Comentariul meu: De fapt, nu a fost creat nimic decat constiinta. Lumea materiala nu exista. Totul este simtit in mintea noastra. Fizicienii fac tot posibilul sa inteleaga cealalta lume. Au penetrat granitele de sus, dar in interior atat masa, cat si energia, dispar si se sustrag intelegerii de catre instrumentele diferite percepute de minte.

Atunci vor intelege ca Intelepciunea Cabalei cheama lumea sa descopere si sa exploreze si sa inteleaga Creatorul. Cartea Zohar ne vorbeste despre asta (vezi ‘Introducere la Cartea Zohar).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: