“Crește probabilitatea unui al doilea Holocaust” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Crește probabilitatea unui al doilea Holocaust

În urmă cu aproximativ două săptămâni, The Guardian a publicat rezultatele unui sondaj comandat de Conferința privind revendicările materiale ale evreilor împotriva Germaniei. Sondajul a constatat că „Puțin peste jumătate dintre britanici nu știau că 6 milioane de evrei au fost uciși în timpul Holocaustului și mai puțin de un sfert credea că 2 milioane sau mai puțin au fost uciși, a constatat un nou studiu. Studiul a mai constatat că 67% dintre respondenții din Marea Britanie au crezut în mod greșit că guvernul a permis imigrația evreiască în totalitate sau în parte, când, de fapt, guvernul britanic a închis ușa imigrației evreiești la izbucnirea războiului”. Și mai deconcertant este faptul că „56% cred că ceva ca Holocaustul s-ar putea întâmpla astăzi din nou”.

Sondajele efectuate în alte țări occidentale au găsit rezultate similare. Scrisul este deja pe perete; îl vom citi la timp?

Când ne gândim la ceea ce se întâmplă astăzi în Polonia, la creșterea antisemitismului din Germania, la islamizarea rapidă a Franței, Marii Britanii și a altor țări, este clar că în curând, nu va mai fi nevoie să cerem oamenilor părerea lor despre evrei. Își vor arăta ura foarte deschis și foarte violent. Dacă am putea invoca ignoranța dinainte și din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, nu o putem invoca acum, când totul este surprins pe video, adesea în timp real.

Nimic nu s-a schimbat în ultimii optzeci de ani. Așa cum cea mai „luminată” țară i-a lovit pe evrei atunci, cele mai „luminate” țări conduc acum campania împotriva noastră. Cu cât lumea cade mai adânc în crize – de la viruși la inflație până la tensiuni internaționale, migrație, fundamentalism, cu atât mai mult dă vina pe evrei. Deocamdată, se întâmplă sub pretextul unei critici la adresa Israelului, dar nu ar trebui să ne păcălim pe noi înșine; este ura pură faţă de evrei, de modă veche și se va termina foarte rău, așa cum s-a întâmplat întotdeauna.

Dacă vrem să eliminăm antisemitismul, trebuie să-i înțelegem rădăcina. Toate problemele lumii provin din relațiile umane slabe. Nu există alte probleme decât ura noastră unul față de celălalt.

Niciun animal nu urăște alt animal. Cei vânați se tem de vânători, dar nu există ură între ei. De fapt, s-a dovedit că, dacă nu ar fi vânători, animalele vânate nu ar prospera într-o bună stare de sănătate.

Furia lumii față de evrei este rezultatul vocației națiunii noastre. Am fost meniți să dăm un exemplu de unitate. Am fost desemnați să demonstrăm noțiuni atât de sublime precum „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și responsabilitatea reciprocă, pe care le-am dat lumii.

Dar noi am eșuat în faţa lumii. Diviziunea noastră nu este doar problema noastră. Este în primul rând problema lumii, pentru că atunci când suntem divizați nu suntem un exemplu de unitate, ci de diviziune. Drept urmare, izbucnesc conflicte în întreaga lume și națiunile dau vina pe evrei. Instinctiv, ei simt că conflictele lor sunt vina evreilor, chiar dacă nu o pot raționaliza în cuvinte. Cu toate acestea, dacă te uiți la istoria noastră (vezi referința de mai jos), vei descoperi că lumea ne îmbrățișează atunci când suntem uniți și ne pedepsește atunci când suntem divizați.

Într-adevăr, Holocaustul ar putea reapărea. Cu toate acestea, nu pentru că lumea devine din nou înverşunată față de noi, ci pentru că devenim odioși unul față de celălalt până la niveluri pe care lumea nu le poate tolera. Indiferent de eforturile pe care le-am face pentru a reduce antisemitismul, ele vor eșua dacă nu ne unim. Dacă ne unim, nu vom avea nevoie de eforturi pentru a reduce antisemitismul; se va dizolva de la sine.

Pentru mai multe despre importanța unității evreiești, vezi cartea mea Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed