Creșterea populației va remodela hartă lumii

Din știri (Economia deschisă) “La începutul noii ere, erau doar 250 de milioane de oameni în lume. La finalul secolului XIX, populația lumii a atins un miliard iar în secolul XXI – sunt deja șapte miliarde de oameni. La finalul acestui secol ONU prezice că în lume vor fi 10-11 miliarde de locuitori.”

“Adevarul este că țările din lumea a treia vor produce un tsunami uman fără precedent” au spus oamenii de știință din secolul trecut. Astăzi problema este evidentă. Șase din șapte miliarde trăiesc în țările în curs de dezvoltare, iar dintre ei 1.6 miliarde sunt bărbați cu vârstă cuprinsă între 15 și 50 de ani. “Este de mirare că ei încearcă cu orice preț să schimbe ordinea mondială?” întreabă Anatoly Vishnevsky. …

“… în conformitate cu experții ONU, explozia demografică ar putea fi completă la mijlocul seolului XXI, deși până atunci umanitatea va crește cu trei, patru miliarde. Și cel mai important, conform lui Vishnevsky, “raportul demografic al al maselor din marile regiuni ale lumii se va schimba mult.” Oamenii din țările în curs de dezvoltare constutuie o mare “amenintare” supra dezvoltată – raportul fiind de unu la la zece în favoarea celui dintâi. De fapt, populația Asiei de astăzi depășește cu 60% populația lumii, iar suprafața ocupată de aceștia este de numai 23.7%.

“Migratia în masă din țările în curs de dezvoltare provoacă deja revolte sociale în Uniunea Europeană. Pe termen lung, conform prognozei lui Vishnevsky, migrația la scară largă în general poate schimbă mediul politic, etno-cultural și hartă religiilor lumii.”

Comentariu: Războiul nu va opri acest fenomen; singură soluție rămasă este distribuirea egală a bogăției, a nivelului de trăi, etc. care va fi atins doar prin re-educarea întregii populații a lumii. Țările dezvoltate trebuie să se gândească la viitor și la modul de cum să aducă lumea la o singură formă, fiind sigurul mijloc capabil de se preveni haosul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed