“Criza climatică – Nu-i o joacă de copii” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Criza climatică – Nu-i o joacă de copii

Sculptură din nisip de Ziua Mediului este văzută pe plaja Puri din Golful Bengal, deoarece este creată de sculptorul în nisip Manas Sahoo pentru conștientizarea oamenilor din zona de coastă cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului de la Puri, la 65 km de statul indian est de Odisha. capitala Bhubaneswar pe 5 iunie 2021. (Foto de STR/NurPhoto)

Planeta rămâne fără timp – umanitatea folosește resursele lumii mai repede decât planeta își poate reveni în mod natural. Aceasta este evaluarea directă a Națiunilor Unite asupra crizei climatice cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului sărbătorită pe 5 iunie.

Tema din acest an este „Doar un pământ”. Dar dincolo de sloganurile captivante, adevărul este că nu pare să realizăm că într-adevăr avem un singur loc unde să trăim: Planeta Pământ. Continuăm să ne tragem în propriile picioare prin acțiunile noastre nesăbuite față de mediul înconjurător.

În ciuda a câtă lume continuă să strige, să vorbească la nesfârșit despre criza de mediu, câte întâlniri au loc și câte decizii se iau, nimic nu pare să ajute. Fie pur și simplu lăsăm starea planetei așa cum este acum, ignorăm toate problemele și așteptăm să se întâmple următorul dezastru, fie admitem că tot ceea ce am făcut până acum este ineficient și inutil și în sfârșit facem brusc schimbarea necesară.

Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la starea precară a planetei, începând de anul viitor, școlile israeliene vor face cursuri obligatorii privind criza climatică pentru elevii de toate vârstele, au anunțat recent Ministerul Educației și Protecția Mediului. Aceștia vor începe să integreze un program de mediu echivalent cu o oră pe săptămână în programa școlară pentru elevii de la grădiniță până la liceu.

Va face acest lucru o diferență sau va fi la fel de nereușit ca eforturile anterioare de a rezolva problemele de mediu? Răspunsul nu depinde de orele petrecute în aceste studii sau de cine le va dezvolta. Mai degrabă, depinde de ceea ce este predat și de măsura în care studenții înțeleg cauzele crizei climatice și cum să le rezolve.

Știm că severitatea crizei de mediu globale poate fi comparată cu o navă spațială care vine spre noi pentru a distruge planeta și că noi, cei care trăim pe Pământ trebuie să ne pregătim să nu fim afectați de ea. Și cum ne pregătim? Trebuie să explicăm că criza climatică este o consecință a unei crize umane. Așadar, soluția care va aduce în cele din urmă lumea în echilibru este ca noi să ne schimbăm pentru a cultiva relații umane pozitive și a ne apropia unul de celălalt pe plan interior. Adică, inima trebuie să se extindă nu fizic, ci emoțional. Să începem să simțim întreaga lume ca parte a fiecăruia dintre noi și să avem grijă de întreaga lume așa cum ne pasă de noi înșine.

Acest lucru este adevărat, deoarece natura este un sistem de conexiuni integrale care operează printr-o ierarhie. Ceea ce se întâmplă la orice grad anume din sistem afectează toate celelalte grade. Intensitatea impactului asupra sistemului corespunde cu locul în care se află acesta în clasamentul ierarhic. Rasa umană este cel mai înalt nivel din natură, deasupra celui mineral, vegetal și animal. Prin urmare, partea sistemului care distruge cel mai mult echilibrul ecologic sunt acțiunile egoiste ale ființelor umane care ignoră interesele altora, inclusiv celelalte părți ale sistemului naturii.

Omenirea nu poate face nimic pentru a corecta această tendință de autocentrare până când nu recunoaște că instinctul său dăunător îi guvernează toate deciziile și este sursa primară a dezechilibrului în natură. Învățând cum să construim relații bazate pe înțelegere reciprocă, grijă și cooperare, se creează o forță pozitivă care este capabilă să restabilească armonia la toate nivelurile naturii. Acesta este adevărul crucial care trebuie predat.

Când învățăm cum să transcendem toate tendințele noastre egoiste negative și să recunoaștem că toți suntem părți individuale într-un mecanism unic, conectat și complet interdependent, vom înțelege, de asemenea, că a face bine altora este de asemenea bine pentru noi. Așa cum astăzi suntem cei care distrugem întreaga natură, avem și puterea de a o repara. Numărătoarea inversă a planetei este pornită, dar avem încă o fereastră de oportunitate să o controlăm dacă ne schimbăm gândurile, acțiunile și dorințele de a ne îmbunătăți relațiile umane.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: