Criza de dragul viitorului

Opinie: ( Steen Jakobsen ) “Steen Jakobsen, resposabil economist al Bancii Saxo, specialist in afacere si investitie online, a specificat ca mintea umana nu accepta schimbarile cu usurinta.

„Suntem programati sa cautam siguranta, sa ramanem in banca noastra si sa evitam confruntarile – esentialmente, sa evitam de obicei orice schimbare in gandire sau actiune. Acesta, e  in mod particular cazul la nivel politic si social si nu doar pentru individ. Aceasta mentalitate e aceea care ne opreste de a ne angaja cu indrazneala intr-o alta directie chiar si atunci cand lucrurile au mers prost.

„Orice guvern va porni intotdeauna prin a nega criza – negarea-  vor pretinde ca este temporara, si ca  se datoreaza factorilor externi … Un an doi mai tarziu e ceva mai stabila, dar este totusi criza, pentru ca miscarea fundamentala nu a fost alterata de vreo schimbare structurala reala… Dar in cele din urma, suferinta provocata de neschimbarea mijloacelor noastre devina atat de mare, si nu avem alta alegere decat sa mergem in alta directie. …

„Cel putin jumatate din efortul de a iesi din criza reprezinta o schimbare a mintii – ceea ce un economist cu conduita ar putea numi depasirea pretului vechilor moduri de gandire. De indata ce majoritatea va depasi bariera mentala de a admite ca e necesara o schimbare reala, apoi rezolvarea crizei devine relativ simpla – si chiar revigoranta.”

Comentariul meu:  O criza se manifesta in minte. Daca umanitatea nu are indeajuns de multa vointa de  a accepta nepotrivirea naturii sale pentru supravietuire si de a se schimba pe sine; de a crea agenda implementarii educatiei integrale si de a-i educa pe toti in vederea atingerii unei schimbari pozitive  si stoparea suferintei – Natura, ca de obicei, va produce aceste schimbari-

Cel mai important este rezolvarea crizei in dorinta pentru schimbare!

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: