Criza globala nu este o himera

Intrebare: Nu crezi ca aceasta criza a fost inventata de un numar mic de oameni, cu scopul de a trage foloasele in timp ce restul lumii sa fie intoarsa pe dos, asa ca si altadata?

Raspunsul meu: Este exact invers. Criza financiara indica inceputul crizei globale in toate sferele de activitate umana: familie, educatie, stiinta, arte, ecologie, finante si asa mai departe. Iata de ce ea necesita o solutie globala: schimbarea atitudinii noastre fata de ratiunea si scopul existentei noastre, de traiul orientat pe consum in scopul de a trai, si pana la atingerea celei mai inalte forme de existenta.

Lumea noastra se manifesta ca un singur tot. Intr-un astfel de sistem toate partile sunt egale si interdependente, iar solutiile trebuie sa fie unitare, imbinate unele cu altele, si orientate catre telul creatiei lumii noastre. Natura globala a lumii, fiindu-ne de acum revelata, ne constrange sa devenim o societate unita.

Manifestarea crizelor si a suferintelor nu este decat manifestarea neconcordantei dintre societatea noastra si Natura, care este unitara.

Intrebare: Care este solutia acestei crize?

Raspunsul meu: Nu stim cum sa rezolvam probleme globale. Mintea noastra este creata sa fie „distingtiva”, sa rezolve ceva concret, care se inscrie in limite precise. Acum, daca societatea noastra a devenit o urbe globala, asistam la manifestarile unei interdependente si conectivitati totale,  existente in cadrul societatii, iar pentru noi lumea devine de neinteles.

Nu stim cum sa facem calcule in acest sistem care are nenumarate variabile si un numar nelimitat de elemente libere sau care se asociaza in mod liber, asa cum le prezinta acest sistem global, interconectat. Drept rezultat, privim viata ca fiind soarta, fara a o planifica sau a incerca sa o examinam. Neputinta de a percepe este acceptata ca atare.

Cand cineva cade de pe piedestalul pe care el insusi se pusese, mai presus de natura, si admite ca se afla supus legii Naturii, puterea noastra asupra naturii va fi revelata ca fiind o iluzie fatala.  Vom inceta oare sa mai distrugem planeta si vom fi in stare sa o restauram?

Criza de fata reprezinta cercetarea esentei existentei omenirii. Solutia se afla in definirea pe care o da omenirea scopului existentei sale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: