“Cu un strop de sare” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Cu un strop de sare”

Președintele american Joe Biden a declarat joi că „riscul de „Armagedon” nuclear este cel mai mare în ultimii 60 de ani, după ce președintele rus Vladimir Putin și-a reînnoit amenințările în timp ce armata sa se retrage din Ucraina”. Cu toate acestea, potrivit unui articol publicat în Los Angeles Times, declarația „părea să depășească evaluările serviciilor de informații din SUA”. De fapt, „oficiali ai securităţii naționale spun că nu au nicio dovadă că Vladimir Putin are planuri iminente pentru o lovitură nucleară”. În acest caz și eu cred că ar trebui să luăm declarațiile ambilor lideri cu un strop de sare.

În cele din urmă și rușii se tem de consecințele folosirii armelor nucleare. Omenirea nu a văzut niciodată cum arată un război mondial nuclear. Precedentele de la Hiroshima și Nagasaki, oricât de oribile au fost, sunt nimic în comparație cu distrugerea masivă și prelungită pe care o va provoca un război mondial nuclear, mai ales având în vedere puterea bombelor atomice și cu hidrogen de astăzi.

Amenințările Rusiei și ale aliaților săi sunt deranjante, dar cred că aceasta este intenția lor – de a demoraliza și de a speria. Nu cred că există o intenție reală de a folosi focoase nucleare tactice sau orice alt tip de arme nucleare.

Dacă omenirea se cufundă într-un război mondial nuclear, nu avem idee unde ne va duce sau cum se va sfârși. Cred că toată lumea realizează acest lucru și va acționa în consecință. Pur și simplu sunt prea multe în joc, prea multe de pierdut pentru a paria pe un război nuclear.

În plus, un astfel de atac ar întoarce întreaga lume împotriva agresorului. Nicio superputere, oricât de puternică și oricât de înarmată, nu poate rezista întregii lumi. Prin urmare, amenințările cu utilizarea armelor nucleare și declarațiile descurajatoare despre un posibil Armaghedon nuclear sunt în opinia mea nerealiste, cel puțin în acest moment.

Acestea fiind spuse, în ansamblu lumea se mișcă cu siguranță într-o direcție negativă. Dacă nu putem înțelege că războiul nu este calea de a obține beneficii politice sau economice în aceste zile, în cele din urmă ne vom arunca într-un al Treilea Război Mondial.

Evoluțiile din Ucraina ar trebui să ne îngrijoreze pe toți și să ne încurajeze să cultivăm conexiuni mai puternice între toate părțile umanității, pentru a evita o posibilă prăbușire a societății globale.

Dacă putem învăța lecția din acest război dureros, poate că va da un sens mizeriei pe care milioane de oameni o trăiesc. Dacă nu putem învăța din el, vom avea nevoie de un alt război, cel mai probabil unul mai crud, pentru a accepta că trebuie să depunem armele și să tratăm omenirea așa cum este cu adevărat – o singură entitate ale cărei părți sunt interconectate și interdependente.

În cele din urmă, vom afla că războiul nu este calea. Sper doar să învățăm asta dar nu printr-o încercare nucleară.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed