„Cultura Noi” atenueaza tendinta genetica la depresie

Opinie (Joan Chiao, profesor asistent de psihologie la Colegiul Weinberg de Arte si Stiinte de la Universitatea Northwestern) „O tendinta genetica la depresie este mult mai puţin probabil să fie realizata într-o cultură centrată pe colectivism, mai degrabă decât pe valorile individualiste, potrivit unui nou studiu al Universitatii Northwestern.

„Studiul ce vine din domeniul in creştere al neurostiintei culturale arunca o privire globala la sănătatea mintală în cadrul grupurilor sociale şi al naţiunilor.

„” Oamenii din culturi foarte individualiste, cum ar fi Statele Unite şi Europa de Vest sunt mai susceptibili de a pretui unicitatea deasupra armoniei, expresia deaspura intelegerii şi să se definească pe ei insisi ca unici sau diferiti de grup „, a spus Joan Chiao …

„In contrast, oamenii provenind din culturi colectiviste este mai probabil sa aprecieze armonia sociala mai presus de individualitate. „Comparativ cu oamenii dintr-o cultura individualista, ei sunt mai aproape să adopte comportamente care cresc coeziunea de grup şi interdependenţa”, a spus Chiao.

„Culturile colectiviste pot oferi persoanelor care sunt genetic predispuse la depresie o incredere tacita sau explicita in asistenţa socială. „Un astfel de sprijin pare să separe persoanele vulnerabile de riscurile mediului sau de factorii de stres care servesc ca declansatori ai episoadelor depresive”, a spus Chiao. ”

Comentariul meu: Fără îndoială, în procesul de unificare, binele şi răul sunt distribuite în grup; în plus, răul este reciproc diminuat, iar binele comun se mareste. Aceasta este legea naturii, deoarece unificarea intervine împotriva egoismului natural. Cabalistii o cunosc ca unul dintre principiile fundamentale ale naturii.

Acesta este motivul pentru care Cabala susţine că unificarea oamenilor rezolvă toate problemele, atât private cât şi publice, şi ridică individul şi societatea la nivelul evolutiv următor. Este deoarece unitatea atrage similitudinea de proprietăţi cu forţa superioară şi-i aduce, astfel, pe cei care se unesc sub influenţa acesteia.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: