“Cum a început universul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum a început universul?

Totul a început cu dorința de a dărui.

Dorința de a dărui este baza creației. În acea dorință a început să apară o dorință opusă, dorința de a primi, care este începutul creației.

Dorința de a primi există pentru a sublinia dorința de a dărui.

Unde este dorința de a dărui? De ce nu o simțim?

Nu putem descoperi singuri dorința de a dărui. Dacă dezvoltăm dorința de a dărui, atunci putem descoperi această dorință, iar revelarea ei se numește „revelarea Creatorului” sau „revelarea forței superioare”. Adică, dorința de a dărui este forța inițială care a existat în univers, iar dorința de a primi, care este substanța noastră (a creației), este secundară.

Iar privind dacă universul nostru are sau nu un punct de plecare, înțelepciunea Cabala afirmă că nu există început și nici sfârșit. Dorința noastră determină locul.

Putem călători literalmente înainte și înapoi pe axa timpului. Deoarece tot ceea ce există este dorința de a dărui, iar dorința noastră egoistă se formează în cadrul dorinței de a dărui, atunci avem capacitatea de a ne gândi și de a crește punctul dorinței de a dărui din dorința noastră egoistă. Putem progresa spre a ne adapta la dorința generală de a dărui, numită „Creatorul”, iar la sfârșitul dezvoltării noastre egoiste, asta vom descoperi.

Călătoria în timp este astfel posibilă prin schimbarea dorinței noastre. Ne putem schimba dorința de a primi astfel încât să scadă în importanță și putem crește importanța dăruirii deasupra primirii. Diminuarea importanței primirii și creșterea importanței dăruirii ne permite să progresăm pe axa timpului.

Ce înseamnă „dăruire ”? În termeni simpli, înseamnă să faci bine altora. Având intenția pentru beneficiul altora, putem intra în forța superioară, adică forța care acționează în lumea noastră și care a acționat chiar înainte ca să apară dorința de a primi, adică înaintea axei timpului așa cum știm noi că a început.

În cele din urmă, doar dorința de a dărui va rămâne și va umple realitatea. Cu toate acestea, există o diferență între modul în care dorința de a primi funcționează în realitate la începutul ei și la sfârșitul ei. Diferența este că, în cele din urmă, dorința de a primi se dezvoltă pe deplin și devine capabilă să aprecieze dorința de a dărui.

Dorința de a primi ne ajută să creștem importanța dorinței de a dărui. Când dorința de a dărui devine extrem de importantă pentru noi, atunci o atragem către noi înșine și simțim o nouă realitate întreagă care este dincolo de tot ceea ce trăim în această lume.

Creșterea importanței dorinței de a dărui deasupra dorinței de a primi, este posibilă prin implementarea unei astfel de aprecieri într-un grup de oameni care acceptă să se conecteze peste diferențele lor și să atragă dorința de a dărui în relațiile lor. Într-un astfel de grup, ne implementăm conexiunea până la punctul în care atragem forța de dăruire care umple spațiul dintre noi și ne îmbrățișează. Nu există forță mai puternică și, când o vom descoperi, vom realiza că nu este altă forță în existență.

Bazat pe videoclipul „ Cum calatoresc in timp Puterile Iubirii” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: