“Cum au putut fi alegerile din SUA 2020 atât de strânse, în numere?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum au putut fi alegerile din SUA 2020 atât de strânse, în numere?

Am intrat într-o nouă eră în care unitatea, deasupra diferențelor și diviziunilor, se dovedește a fi o nevoie crescândă, iar apropierea rezultatelor actuale ale alegerilor din SUA este un semn corespunzător al acestui fapt.

De-a lungul istoriei, în timp ce încă ne dezvoltam, am experimentat perioade de guvernare sub un fel de reguli sau altul, dar astăzi ne putem aștepta să ne vedem din ce în ce mai mult ca două jumătăți egale.

Mai mult, sistemele noastre democratice actuale constată că, într-o astfel de situație, un vot în plus pentru o anumită parte va muta guvernarea unei țări întregi de acea parte. Cu toate acestea, cu cât ne aflăm mai mult într-un astfel de moment, cu atât mai mult vom vedea că guvernarea asupra unei populații polarizate, unde aproximativ jumătate se opun acestei conduceri, nu are sens, întrucât în cele din urmă nu va satisface pe toată lumea.

Tendința noastră de a fi de acord cu una sau alta dintre părţi, provine din însăși natura noastră. De asemenea, posedăm aceste înclinații pentru a ne conduce într-un impas, în care să ne dăm seama că numai unindu-ne, deasupra naturii noastre, putem trăi cu toții vieți armonioase, fericite, sănătoase și sigure.

Este ca și cum am fi ajuns într-un punct mort în dezvoltarea noastră naturală și a venit timpul să ne ridicăm deasupra noastră, să ne unim deasupra diferențelor noastre și să descoperim sursa noastră comună.

Vom descoperi că nu avem altă opțiune decât să ne conectăm pozitiv, tocmai pentru supraviețuirea, sănătatea și fericirea noastră, adică să ne găsim locul comun și egal în această natură pe care o împărtășim cu toții, uniți ca părți ale unui singur corp al umanității.

Pentru a ne uni, deasupra înclinațiilor noastre separatoare, ne lipsește încă educația, mentală și emoțională, pentru a ne deplasa spre acest obiectiv. În loc de educație și exemple din mediul nostru, care ne provoacă înclinațiia naturală de a ne separa, trebuie să aspirăm să ne ridicăm deasupra minții și inimii, către o stare care nu este nici „noi”, nici „ei”, ci ceea ce ne conectează între noi.

O astfel de unificare este soluția pentru toate problemele noastre.

În timp ce am ajuns la un stadiu al dezvoltării noastre în care ne vedem împărțiți între puncte de vedere fundamental diferite, cum ar fi cele două fețe ale unei monede, și va dura probabil mai mult timp – mai multe alegeri, neînțelegeri, argumente și chiar războaie – pentru ca noi să devenim cu adevărat disperați și să ne dăm seama că nu avem altă opțiune decât să ne unim deasupra impulsurilor noastre naturale care ne trag într-un fel sau altul.

Cu toate acestea, în cele din urmă, vom ajunge la o stare de unificare absolută, deoarece o astfel de stare are rădăcini în natură. Cu toții emanăm dintr-o singură forță, unică și unificată și suntem cu toții destinați să redescoperim în cele din urmă conexiunea noastră cu acea forță.

Într-o viziune mai largă asupra dezvoltării umane, ajungem acum la un nou stadiu de maturizare, în care vom vedea din ce în ce mai mult că nu există niciun beneficiu în încercarea de a convinge cealaltă parte a unui punct de vedere. Mai degrabă, ceea ce ne rămâne este să căutăm împreună un punct comun, care să ne conecteze între noi. Mai presus de toate opusele pe care le percepem în lumea noastră, există o sursă comună din care ieșim cu toții, iar experiența noastră de viață în această lume, ca avansare armonioasă sau dureroasă, va depinde de măsura în care căutăm sursa noastră comună.

Am discutat acest subiect și am răspuns la întrebări despre acesta în emisiunea mea de comentarii de știri, „O privire din interior”, cu Oren Levi. Urmăriți videoclipul aici: O privire din interior

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed