“Cum crezi că Pandemia Coronavirus ar putea schimba definitiv viața în Statele Unite?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum crezi că Pandemia Coronavirus ar putea schimba definitiv viața în Statele Unite?

Având în vedere că valorile, dorințele, comportamentele, anxietățile și răspunsurile noastre sunt puternic influențate de societatea noastră înconjurătoare, atunci nu există nici o îndoială că coronavirusul și schimbările pe care le-a introdus în lume au afectat semnificativ viața noastră.

La începutul epidemiei, cei mai mulți au considerat-o ca pe un fenomen temporar, că viața pe care am trăit-o va reveni „la normal” la scurt timp după aceea. Astăzi, însă, vedem deja că va fi pentru mai mult timp în jur nostru și că urmează să apară schimbări permanente.

Care vor fi acele schimbări permanente?

Pandemia ne-a făcut să reevaluăm ce este și ce nu este esențial în viața noastră. Astăzi, chiar dacă avem „privilegiul” în zonele noastre, de a putea totuși să mergem la baruri, restaurante, mall-uri, săli de sport și zboruri, mulți se gândesc de două ori înainte de a merge.

Pentru început, perioada de izolare prin care am trecut ne-a calmat obiceiurile consumiste.

De asemenea, incertitudinea economică cu privire la existența unei alte izolări îi face pe mulți să-și reconsidere modul în care își cheltuie banii.

Este ca și cum coronavirusul ne-a făcut să ieșim de pe banda de alergare materialistă pe care alergam înainte de izbucnirea lui și începem să mergem prin viața noastră într-un ritm mult mai lent.

Am descoperit o nouă interdependență și dependență unul de celălalt, pentru a ne menține sănătatea, întrucât depindem unul de celălalt pentru a menține anumite condiții de micşorare a șanselor de a lua virusul.

Cu cât coronavirusul ne afectează viața într-un asemenea mod, cu atât ne vom da seama că o schimbare permanentă este la îndemână: o trecere de la a ne folosi reciproc și ecologia în numele profitului personal și al succesului individual, la un stil de viață mai echilibrat, ținându-ne mai aproape de casele noastre, de familiile noastre și de a ne regândi influența reciprocă unul asupra celuilalt în societate.

Dacă ne raportăm la coronavirus ca o lecție din partea naturii – o lecție de a deveni mai preocupaţi și mai responsabili unul față de celălalt, eliminând tendințele noastre consumiste excesive care ne distanțează unul de celălalt și de natură – și, în schimb, ne concentrăm sursele de plăcere nu în ceea ce promovează o societate materialistă, ci în dezvoltarea conexiunilor pozitive între noi, atunci am folosi bine această perioadă și am experimenta pozitiv schimbările permanente.

Cu toate acestea, dacă încercăm cu încăpățânare să menținem stilul nostru de viață pre-coronavirus, atunci vom experimenta din ce în ce mai multă suferință. Adică, nu am reuși să învățăm din aluzia naturii cu privire la ceea ce trebuie să schimbăm și, prin urmare, natura ar trebui să ne dea lecții mai dure pentru a ne trezi, pentru a ne raporta pozitiv la noua noastră interdependență mai strânsă.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: