“Cum îmbunătățim sănătatea spirituală?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum îmbunătățim sănătatea spirituală?

Sănătatea spirituală este o stare în care ne conectăm pozitiv între noi pentru a ne apropia de spiritualitate, adică de o stare în care suntem uniți cu o intenție comună de a ne iubi și de a ne îngriji unul pe celălalt.

Este o stare în care stabilim o conexiune cu forța superioară a iubirii, dăruirii și conexiunii, care umple realitatea, prin intenția noastră comună de a ne conecta ca un singur suflet cu astfel de calități în conexiunile noastre.

Procedând astfel, evocăm forța superioară a iubirii, dăruirii și conexiunii, o forță care în înțelepciunea Cabala este numită „lumina reformatoare”, în conexiunea dintre noi și această forță ne leagă împreună cu o intenție comună de  iubire, grijă și dăruire reciprocă.

Mai mulți oameni încearcă să ajungă singuri la o stare de sănătate spirituală și bunăstare, presupunând că este posibil să facă acest lucru. Cu toate acestea, este imposibil să obțină singur ceva spiritual.

Pentru a atinge sănătatea și bunăstarea spirituală, trebuie să simțim că ne aflăm în câmpul forței superioare, o forță a iubirii, dăruirii și conexiunii și că depindem de această forță. Dacă înțelegem măsura în care depindem de această forță pentru a menține orice fel de conexiune cu spiritualitatea, atunci ne vom îndrepta solicitările, cererile și rugăciunile către această forță, similar cu modul în care un copil ține mâna părinților, fără să-i dea drumul. Apoi ne vom îndrepta spre această forță pentru a face îmbunătățiri și corectări asupra noastră, că ori de câte ori descoperim gânduri și dorințe egoiste anti-spirituale în noi înșine, adică gânduri și dorințe care dau prioritate propriului beneficiu în locul beneficiului celorlalți și al naturii, atunci vom face o cerere de schimbare a direcției acestor gânduri, astfel încât acestea să fie de iubire, dăruire și conexiune pozitivă, similar cu direcția de dăruire a forței superioare.

Ne îndreptăm astfel către o stare de sănătate și bunăstare spirituală, învățând despre spiritualitate, participând la un mediu care susține progresul nostru spiritual și atragând influența forțelor spirituale („lumina reformatoare”). Un astfel de proces va avea loc până când vom descoperi cât suntem de bolnavi din punct de vedere spiritual, adică ajungând la o stare numită în Cabala „recunoaștere a răului”, unde vedem cum natura noastră egoistă se opune și rezistă spiritualității. Prin astfel de stări, dezvoltăm treptat o adevărată rugă de sănătate și bunăstare spirituală, o stare numită în Cabala  „corectare”, adică corectarea ego-ului nostru care aduce diviziune și ură între oameni, spre opusul său, altruismul care ne duce spre unitate și iubire între noi – calitățile sufletului.

Așa devenim sănătoși spiritual. Ne plasăm în locul forței superioare a iubirii, dăruirii și conexiunii și devenim tot mai asemănători acelei forțe până când descoperim complet spiritualitatea.

Astfel, va trebui să ne gândim cum să consolidăm conexiunea umană și să o facem mai pozitivă, cu conexiuni de iubire, grijă și dăruire. Apoi vom descoperi în cele din urmă marele suflet unic din care suntem cu toții părți, percepând și simțind cum suntem cu toții precum celulele și organele sale, completându-ne reciproc pentru a susține sănătatea spirituală a întregului sistem.

Deocamdată suntem încă departe de o astfel de stare. Încă nu am început un proces de realizare a interdependenței și interconectării noastre într-o manieră pozitivă, unde fiecare dintre noi ne propunem să iubim, să dăruim și să ne conectăm pozitiv mai presus de toate formele egoiste de indiferență, apatie, diviziune și ură care ies la suprafață. Astfel, am fi înțelepți să învățăm și să examinăm legile garanției reciproce și ale responsabilității reciproce care leagă sistemul spiritual, ceea ce ar trebui să ne conducă să căutăm în mod activ cum putem atrage forțele spirituale în conexiunile noastre și să stabilim un mediu spiritual sănătos, pașnic, armonios. și o stare echilibrată între noi.

Bazat pe o lecție de Cabală la Convenția Mondială de Cabală din New Jersey, la 12 mai 2012. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed