“Cum poate conexiunea să repare problemele noastre?” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Cum poate conexiunea să repare problemele noastre?

.

Neliniște socială, calamități naturale, o pandemie, criză economică, polarizare – venind deodată peste noi în America și în restul lumii deopotrivă. Aceasta este prima dată în istorie în care loviturile vin la o astfel de scară globală, indiferent de trecut sau naționalitate, sex sau statut. Iar problemele vor crește în continuare, până când vom folosi această ocazie unică pentru a ne da seama că navigăm împreună în aceste ape tulburi dintr-un motiv, că numai prin conexiunea noastră vom putea rămâne pe linia de plutire în această furtună.

Dacă ne îndreptăm spre o conexiune pozitivă, deasupra înclinațiilor noastre separatoare – prioritizarea valorilor unității în întreaga societate umană – atunci vom asigura o sănătate bună pentru întreaga planetă și un nou nivel de existență armonioasă se va deschide pentru noi.

Sunt prognozate foamete, războaie și dezastre naturale și nimeni nu promite că ce-i mai rău este deja în spatele nostru. Dimpotrivă, toți indicatorii arată că nicăieri, lumea nu este aproape de a fi vindecată. În mijlocul crizei actuale și al previziunilor sumbre, există un sentiment de oboseală la oameni. Tocmai când începem să ne așteptăm să ne recuperăm de la repercusiunile ample ale Covid-19, un al doilea val izbucnește cu noi blocaje la orizont, economia se micșorează mai mult, iar a pune alimente pe masă devine mai greu ca niciodată.

De parcă toate acestea nu ar fi suficiente, condițiile meteorologice extreme au devenit noul normal. Pentru a doua oară în istorie, sezonul uraganelor din America a fost atât de activ încât cele 21 de nume de furtuni selectate pentru a acoperi acest sezon au fost deja epuizate și Centrul Național pentru Uragane a trebuit să alcătuiască o nouă listă cu opțiuni de nume folosind alfabetul grecesc.

Toate necazurile, toate dezechilibrele pe care lumea le întâmpină, sunt de fapt rezultatul unei lupte între două forțe din natură: forța separării și forța conexiunii. Dar la ce fel de conexiune ne referim aici? Ne referim la o legătură indivizibilă care ar trebui să aibă loc între indivizi la nivel uman, cel mai înalt nivel din natură, deasupra florei și faunei. Este crucial, deoarece ființele umane și, în special, relațiile dintre noi, au cea mai profundă influență asupra nivelurilor inferioare ale naturii.

Proiectarea unei forțe pozitive

Când oamenii se conectează corect, creează un fel de câmp magnetic care pătrunde în restul naturii. Până în prezent, omenirea a fost condusă de gânduri negative și de un comportament nesăbuit, opresiv unul față de celălalt, afectând ecosistemul în mod negativ. Virușii pe care ni-i transmitem sunt expresia biologică a relațiilor noastre dăunătoare și negative. Astfel, dacă nu ne corectăm conexiunea reciprocă, viitoarele pandemii vor sta la coadă așteptând să apară.

Problema nu este ce va izbucni în continuare, sau unde se va întâmpla; întreaga lume este într-o stare de agitație constantă, iar amplitudinea calamităților crește zi de zi. Suntem martori la viteza bulgărelui de zăpadă și la amploarea acestor șocuri.

Existăm într-un sistem global, holistic și complet în care toate elementele sunt perfect integrate, cu excepția oamenilor. Dar nu există nicio cale de ieșire pentru noi, nicio posibilitate de evadare, deoarece, deși nu suntem pe deplin conștienți de interdependența noastră absolută, suntem conduși de legea sistemului global, în care toată lumea influențează pe toată lumea, precum și orice altă parte a naturii. Deci, dacă continuăm să fim conduși de ego-urile noastre – care ne îndeamnă să ne uităm la noi înșine, mulțumiți în secret de nenorocirile și greutățile altora – vom ajunge până la distrugerea planetei Pământ și a „coroanei creației”, rasa umană.

Avem o alternativă? Da, avem. Trebuie să cultivăm considerația și responsabilitatea reciprocă – forța pozitivă – astăzi mai mult ca oricând, pentru a ne echilibra stilul de viață egoist – forța negativă – și să ne scutim de cantități nespuse de suferințe inutile. Trebuie să începem prin a ne înconjura activ de un mediu care ne inspiră să ne îngrijim unii de alții, să cooperăm și să ne conectăm pozitiv.

Pe scurt, natura evoluează constant printr-o serie de crize, iar rezultatul final al acestora este de a ne activa pentru a ajunge la o cooperare și unitate mai mari. Tocmai în acest moment de criză universală, suntem pregătiți să facem o schimbare la scară globală către integrarea completă cu natura.

Dacă ne îndreptăm spre o conexiune pozitivă, deasupra înclinațiilor noastre separatoare – prioritizarea valorilor unității în întreaga societate umană – atunci vom asigura o sănătate bună pentru întreaga planetă și un nou nivel de existență armonioasă se va deschide pentru noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed