„Cum poate lumea să scape de rău?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, în Quora: „Cum poate lumea să scape de rău?”

Foarte simplu, acceptând o simplă axiomă – răul există numai în tine.

Dacă nu ar fi rău în tine, atunci nu ai avea nicio senzație de rău și nu ai percepe nicio manifestare malefică în lume.

Răul pe care îl vedem în lume este o proiecție a răului din interiorul nostru și îl vedem în exterior. Credem că tot felul de comportamente sunt rele și vedem răul în întreaga natură, dar din cauza răului care locuiește în noi îl percepem în afara noastră. Astfel, pentru a scăpa lumea de rău înseamnă să ne corectăm. Corectându-ne, ajungem într-o stare în care vedem numai bine în lume.

Pentru a ne corecta, trebuie să învățăm regulat metoda de corectare, astfel încât de la o zi la alta să stăpânim tot mai mult metoda de eradicare a răului și să ne apropiem de bine.

În principiu, aceasta este ceea ce presupune învățătura Cabalei. De aceea, înțelepciunea Cabalei a fost dezvăluită în epoca noastră pentru toată lumea: pentru a corecta răul din interior, pentru a eradica răul de la rădăcina lui și, făcând acest lucru, ne îndrumă să simțim realitatea ca fiind absolut bună.

Bazat pe „Știri cu Dr. Michael Laitman” KabTV din 3 martie 2022. Scrisă/editată de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Noah Silliman pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed