“Cum pot să nu mai fiu superstițios?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum pot să nu mai fiu superstițios?

Nu suntem familiarizați cu natura în ansamblu. Există mai multe forțe de acțiune care ne apar brusc și nu știm ce să facem cu ele. Apoi credem în tot felul de lucruri care completează puterea noastră de credință, care servesc pentru a ne familiariza cu astfel de forțe și a prelua controlul asupra acestora. Acestea sunt ceea ce numim „superstiții”.

Apoi, întrebarea devine, cum ar trebui să ne raportăm la necunoscut? În primul rând, avem nevoie ca credința noastră să fie în forța iubirii și a conexiunii, că există o singură forță care susține totul și pe toți într-un singur sistem. Dacă ne dorim ca totul și toți să fie la fel, atunci suntem pe drumul cel bun.

Putem astfel înceta să mai fim superstițioși, atunci când ne raportăm logic la realitate: că există o forță superioară a iubirii, a dăruirii și a conexiunii în natură și putem face anumite acțiuni în lumea noastră pentru a dezvălui acea forță și a ne adapta ei.

Prin urmare, conform înțelepciunii Cabalei, dacă dorim să primim protecție în viața noastră, ar trebui să ne îndreptăm către forța iubirii, a dăruirii și a conexiunii – forța naturii – și făcând aceasta, vom atrage această forță în viețile noastre. Acesta este sensul a ceea ce este scris în textele cabaliste: „Să nu ai alți dumnezei înaintea Mea”.

Bazat pe videoclipul „Cum se raportează un cabalist la superstiții”, cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed