“Cum putem ajuta copiii cu dizabilități?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum putem ajuta copiii cu dizabilități?

Excursiile școlare nu sunt o experiență obișnuită pentru Mayan Hanan, în vârstă de 12 ani, care are o boală rară care îl face să se lupte cu dureri severe în timpul plimbărilor lungi. Clasa sa a amenajat un scaun cu rotile special, capabil să meargă pe terenuri variate. Mayan a împărtășit: „În această călătorie am simțit că sunt ca toți ceilalți și că sunt egal între egali. Toată lumea a făcut un efort mare pentru mine”.

Acesta este un exemplu că ceea ce ajută un copil cu dizabilități este să fie susținut, să participe cu ceilalţi și să se identifice cu ei.

A te identifica cu ei înseamnă a le înțelege suferința, a-i accepta ca egali și a dori să trăim și să participăm la toate împreună. Iar participarea înseamnă să împărtășim tot ce avem 50-50.

Cum putem împărtăși dizabilitatea unei alte persoane? Putem lua jumătate din handicapul lor, adăugând cu puterea noastră la a lor. Iar persoana cu dizabilități o sprijină pe cea aptă de muncă oferindu-i o oportunitate de a ajuta și de a simți că contribuie.

Ce ne oferă mai exact o persoană cu dizabilități? Acesta este miezul problemei. Ni se pare că persoana aptă de muncă dă unei persoane cu handicap doar pentru că nu reușim să înțelegem cât dă persoana cu handicap. Participarea ne oferă oportunitatea de a ne conecta și de a acționa împreună.

Care este atitudinea corectă față de persoanele cu dizabilități? Pentru cei apți, este o chemare din partea forțelor generale ale naturii că trebuie să luăm aceste presupuse persoane cu dizabilități în societatea noastră, să avem grijă de ei și să îi aducem într-o stare în care nu simt nicio dizabilitate. Depinde doar de atitudinea noastră corectă față de astfel de oameni: că nu există dizabilități și că în viață suntem egali în toate.

Cum suntem egali? Suntem egali prin faptul că împărțim toate lucrurile bune și rele în mod egal între noi. Când ajungem la aceste sentimente, chiar dacă doar puțin, atunci ne vom simți într-o stare diferită. Vom fi într-o lume diferită, una a egalității adevărate, în care merită să trăim.

Bazat pe videoclipul „Egalitate cu cei cu dizabilități din perspectiva unui cabalist” cu kabbalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: