“Cum să ieșim din pandemie într-o lume dezbinată” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCum să ieșim din pandemie într-o lume dezbinată

Covid-19 a împărțit lumea între cei care susțin cu tărie nevoia de vaccinare masivă pentru a combate pandemia și cei care se opun vehement inoculării obligatorii și restricțiilor, ieşind pe străzile Europei și Americii pentru a-și exprima nemulțumirea. Pe măsură ce varianta Delta se răspândește în întreaga lume, numai în SUA în fiecare zi sunt raportate în medie 43.000 de cazuri noi, o creștere de 65% într-o săptămână. Cum putem ieși vreodată din pandemie într-un scenariu atât de divizat?

Este scris: „Locuiesc printre proprii mei oameni” (2 Regi 4:13) – o afirmație care înseamnă: fac parte din societatea în care trăiesc și împărtășesc mentalul publicului. Dacă vaccinul este acceptabil pentru majoritatea oamenilor și recomandat de oficialii din domeniul sănătății, atunci trebuie să ies și să mă vaccinez. Nu mă desprind de oameni și nu mă consider mai expert decât experții.

Așa am ales și voi continua să aleg să acționez și cu siguranță nu voi stabili alegeri pentru cunoscuții sau studenții mei și nici nu am autoritatea de a face acest lucru. Fiecare persoană este liberă să ia o decizie independent, și respect și accept cu mare drag pe fiecare și alegerile pe care le face fiecare.

Are sens faptul că există îngrijorări și obiecții – anxietate de necunoscut și frica de riscurile eșecului – și alte îndoieli care apar din partea persoanelor implicate în domeniul medical. Astfel de voci au fost auzite și au rezonat în spațiul public din ziua în care a izbucnit pandemia. Cu toate acestea, nu vom ajunge la o concluzie unanimă din vârtejul zvonurilor interminabile.

Înțelepții ne-au scris negru pe alb despre o lege spirituală: „În școala rabinului Ismael a fost învățat versetul: ‘El îl va face să fie vindecat complet’(Ex. 21:19). Din asta înţelegem că medicului i s-a dat permisiunea de a vindeca”. (Talmudul babilonian, Berachot, 60a). Forța supremă a naturii se vindecă printr-un reprezentant în societate, medicul.

Este adevărat că medicina de astăzi are defecte fundamentale. Acest lucru este valabil și pentru orice alt sistem pe care l-am construit, deoarece atunci când relațiile dintre ființele umane sunt rupte și conexiunile dintre noi sunt egoiste, societatea însăși este spartă. Bineînțeles, această defecțiune afectează și sistemele în sine. Și totuși, în ciuda tuturor lucrurilor negative și pozitive care fac parte din domeniul medical, natura acționează prin el pentru a vindeca.

Medicina nu este nici mai bună, nici mai rea decât ființele umane care se bazează pe ea. Medicii nu sunt îngeri, iar sistemele de sănătate nu sunt rai, dar cu toate neajunsurile pe care le avem, situația medicală este în continuare serviciul de care avem nevoie. Cu alte cuvinte, medicina actuală răsfățată se îmbracă ca o mănușă în societatea noastră răsfățată.

Dacă am fi mai buni, atunci am fi vindecați de această plagă Covid prin forțe mai naturale sau am găsi soluții mai creative. Dar nu suntem corectați. Toată lumea poate vedea că umanitatea este o societate care se erodează pe sine din interior. Oamenii se comportă urât unul față de celălalt. Suntem închiși în noi înșine cu calcule interesate de noi înşine, ignorând faptul că nu suntem singuri, că suntem cu toții conectați și interdependenți. Deci, din păcate nu putem aștepta un remediu până când totul în societatea umană va funcționa corect. Între timp, trebuie să ne vindecăm de astfel de boli, iar soluțiile disponibile sunt îmbrăcate în materie, chimie, vaccinuri.

Dacă facem o schimbare în bine în societate – dacă devenim o societate mai susținătoare, mai iubitoare, cu consideraţie, apropiată, sănătoasă – atunci și medicina fizică se va schimba în bine. Dar invers nu se va întâmpla niciodată. Medicina nu se va schimba în bine până noi nu ne schimbăm.

Apoi, în fiecare domeniu și fiecare situație din viața noastră, când vom deveni mai corectați, lumea noastră va fi, de asemenea, mai corectată. Plăgile vor dispărea, aerul va fi curățat, apa se va curăța, vulcanii se vor calma, uraganele și alte forțe dure vor dispărea. Totul depinde de starea noastră interioară, de relațiile noastre unul cu altul.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed