Cum să înțelegem că iubirea este legea?

Întrebare: Ura nejustificată și iubirea absolută pot apărea între oameni fără niciun contact fizic între ei. De ce?

Răspuns: Faptul este că iubim sau urâm pentru că avem tot felul de limitări, așa-numitele Reshimot (înregistrări de informații).

Am fost învățați că una este bună și cealaltă rea obiceiurile și gusturile ne-au fost insuflate și, pe baza acestor factori, fie ne atragem, fie ne respingem reciproc. De aceea există astfel de neînțelegeri între noi.

Întrebare: Mulți oameni cu care vorbesc despre iubire devin imediat nervoși și iritați. Cât de mult poți vorbi despre asta?! Iubirea și unirea sunt ca niște mantre, iar între timp lumea se înrăutățește. Toți vorbesc, dar nicio acțiune.

Pe de altă parte, potrivit Cabala, iubirea este legea. Dar nu sunt nervos când simt impactul legii gravitației asupra mea. Da, mă deranjează din moment ce vreau să zbor și nu pot.

Cum se poate explica sau demonstra că iubirea este legea? Va fi vreodată posibil?

Răspuns: Nu este atât de dificil să demonstrezi că iubirea este o lege a naturii. Vedem că totul se naște și există prin iubire. Dar iubirea nu poate fi lipsită de ură pentru că trebuie să se manifeste peste altceva; trebuie să o simțim în raport cu altceva. Prin urmare, în natură există întotdeauna două concepte opuse care se completează și se indică reciproc.

Din emisiunea de pe KabTV „Abilități de comunicare” din 23.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: