“Cum un Dumnezeu perfect a creat ființe umane defecte?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum un Dumnezeu perfect a creat ființe umane defecte?

Ni s-a dat o percepție și o simțire a realității ca fiind viciate – că natura umană este o dorință teribilă și deficitară de a se bucura pentru beneficiul personal, care este opusă perfecțiunii atitudinii Creatorului de iubire absolută și dăruire – pentru a învăța despre starea noastră aparent defectuoasă, cum să ajungem la asemănarea cu Creatorul și, făcând asta să corectăm acel defect.

Este asemănător cu modul în care oferim copiilor puzzle-uri sau seturi de mașini și avioane. Facem acest lucru pentru ca ei să învețe ce este un lucru complet și cum să construiască ceva complet din ceva rupt, fragmentat și incomplet. Pentru a construi ȋntregime, Creatorul trebuia să creeze ceva aparent incomplet.

Creăm totul în lumea noastră pe baza unor fundații incomplete. Să luăm, de exemplu, cum pregătim mâncarea sau cum construim o casă: pornim de la diverse bucăți sau fragmente din întregul lucru pe care dorim să-l facem și îl construim până când îl putem folosi corect.

Putem construi ceva complet doar dacă ne angajăm în construcția lui. Pe măsură ce acest proces se desfășoară în viețile noastre fizice, la fel va fi și cazul în viața noastră spirituală.

Înțelegerea și simţirea nostru despre lume ȋncep ca fiind incomplete, pentru ca noi să construim înțelegerea lumii și să ne dezvoltăm simțirea, până când ajungem la ȋntregime și perfecțiune. Conexiunile pe care le facem în acest proces sunt ca noi să ne dezvoltăm înțelegerea și simţirea ȋntregimii Creatorului și, aparent construindu-ne prin noi înșine, îl descoperim pe Creator. Este scris în textele cabaliste despre un astfel de proces: Creatorul le spune celor care se construiesc pe sine pentru a deveni la fel de perfecți ca El: „Voi M-aţi făcut”.

Bazat pe comentariul Cabalistului dr. Michael Laitman la punctul 13 al articolului cabalistului Yehuda Ashlag „Introducere la Cartea Zohar” din Lecția zilnică de Kabbalah din 8 februarie 2022. Scris/editat de studenții cabalistului dr. Michael Laitman.

Fotografie de Anubhav Saxena pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed