„Cum v-a afectat Coronavirusul?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: „Cum v-a afectat coronavirusul?”

Personal, m-a afectat așa cum i-a afectat pe cei mai mulți oameni din lume: plasându-mă în condiții de distanțare socială .

Urmez toate instrucțiunile Ministerului Sănătății și îi încurajez pe toți să facă la fel.

Unul dintre studenții mei m-a întrebat, de ce un cabalist urmează instrucțiunile guvernului în astfel de situații, dacă se presupune că ei, cabaliștii, trăiesc deasupra acestei lumi, în conexiune cu rădăcina vieții?

Am observat acest exemplu la propriul meu profesor, cabalistul Baruch Shalom HaLevi Ashlag (Rabash). Eram cu el în timpul Războiului din Golf în 1991, sub un atac cu rachete.Am văzut cât de strict a respectat instrucțiunile guvernului de a rămâne acasă.

În legătură cu respectarea legilor stabilite de guvern, există o vorbă în înțelepciunea Cabalei: „Eu locuiesc în mijlocul poporului meu”. Înseamnă că descoperim forța unificatoare pozitivă a naturii acolo unde se acumulează dorințele umane care urmăresc, într-o anumită măsură, unificarea.

Pe scurt, urmez instrucțiunile guvernului, în special în cazuri precum războaie și pandemii și îi sfătuiesc pe studenții mei și pe oricine este dispus să asculte, să facă același lucru.

În plus, coronavirusul a afectat organizația mea, Institutul de Educație și Cercetare Bnei Baruch Kabbalah, plasându-ne într-un format complet virtual. Ne continuăm lecțiile zilnice și celelalte activități fiind conectați de acasă de la noi. Aceasta nu a fost o schimbare majoră, deoarece avem configurat un sistem pentru lecții virtuale, care există de mulți ani, și mulți studenți se conectează zilnic, din întreaga lume, într-un cadru virtual. Așa că eram bine pregătiți pentru asta.

În afară de studiu, răspundem la coronavirus explicând riguros modul în care înțelepciunea Cabalei vede coronavirusul, prin postări, articole, videoclipuri și alte mijloace.

În esență, noi explicăm următoarele:

  • coronavirusul a apărut ca un răspuns la relațiile egoiste-concurențiale ale umanității, care au crescut excesiv.
  • coronavirusul a venit să ne salveze de dezastru mai mare provocat de om, pe care l-am fi adus asupra noastră permițând ca relațiile de exploatare să continue să crească nestingherite;
  • ne putem aștepta la o schimbare majoră pe termen lung a societății umane ca urmare a acestei perioade aduse de coronavirus, una în care ne vom calma și vom deveni mai concentrați asupra elementelor esențiale ale vieții și mai puțin în a ține pasul cu concurența;
  • utilizarea optimă a condițiilor noastre actuale de distanțare socială presupune să ne implicăm într-un proces de învățare despre cum ne putem înțelege mai bine locul în lume, încotro se îndreaptă lumea și cum ne putem pune în echilibru cu natura.

Prin urmare, invit pe oricine dorește să se conecteze la noi, să se alăture lecțiilor noastre (link-uri în biografia mea Quora) sau să viziteze site-ul nostru web actualizat în permanență cu materiale despre viziunea Cabalei asupra coronavirusului.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed