Cum vor fi organizate viitoarele organizații

Opinie (din hbr-russia.ru) “Oamenii de știință au descoperit că de-a lungul istoriei, omenirea a trecut prin diferite fază de evoutie și în fiecare fază a fost un salt în conștiință, moralitate și psihologie. Și de fiecare dat[, atunci când umanitatea a crescut la un nou nivel, a dezvoltat un nou fel de cooperare, un model nou de organizare.”

Opinie (Cartea și discuția cu Frederic Laloux Reinventarea Organizațiilor) “La noul nivel al evoluției noastre, toate fabricile sunt divizate în echipe de zece oameni. Echipele sunt gestionate și organizate în mod independent și se coordonează și decid ce salarii vor fi și chiar iau decizii în ceea ce privește absortia noilor muncitori. Dacă există neînțelegeri, se întorc la un birou central pentru sfaturi. Singurul rol al managerului este să reprezinte compania în lumea exterioară.”

“Echipele funcționează în mod colectiv și nu există nicio ierarhie a realizărilor personale, din moment ce este o rotație a birourilor și oamenilor care servesc că marketing, angajatori și uneori că mentorii colegilor. Nu există nicio strategie pe care managementul o aduce aici, ori sloganuri îndreptate înspre ei. Fiecare înțelege ce responsabilitate are. Scopul este să facă lumea un loc mai bun.”

“Profitul încetează să fie scopul în sine, iar rezultatul este buna muncă în echipă. În ciudă paradoxului, companiile rămân competitive și au profituri considerabile. Acestea nu sunt calcule teoretice sau o utopie, ci o metodă nouă și concretă de a manageriza organizațiile și este prototipul viitoarelor organizații.”

“Putem vedea astfel de exemple în Patagonia, dezvoltatorii de jocuri Valve și compania electrică AES.”

Comentariul meu: Căutarea de modele de organizare va continua, dar vor conduce la dezamăgiri chiar și mai mari în cele din urmă, deoarece fără a modifica natura omului din egoistă în altruistă, iar răsplată pentru lumea noastră să fie revelarea Creatorului, noi nu vom găsi nicio soluție.

Drept urmare nu vor fi rezultate pozitive dacă nu diseminam Înțelepciunea Cabalei și să o ducem la împlinire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: