“Dacă ai putea schimba un singur lucru în lume, care ar fi acela?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Dacă ai putea schimba un singur lucru în lume, care ar fi acela?

Trăim vremuri de mari schimbări. Lumea de astăzi a devenit mai interconectată și mai interdependentă decât oricând înainte și, pentru a ne adapta la astfel de schimbări, trebuie să ne lărgim inimile – nu fizic ci emoțional.

Trebuie să începem să simțim că lumea face parte din noi și că ne pasă de alți oameni și de lume așa cum ne pasă de noi înșine. Până când nu se va întâmpla asta, lumea se va deteriora din ce în ce mai mult, iar noi  ființele umane, vom suferi tot mai mult. O astfel de tendință ar putea continua până când doar un număr mic de oameni vor supraviețui, trăind viața într-un mod foarte primitiv și vor decide în cele din urmă să facă acea schimbare.

Schimbarea pe care trebuie să o facem depinde în întregime de noi. Spre deosebire de animale, care se adaptează instinctiv la anumite schimbări din lume, trebuie să luăm o decizie și să cerem ca această schimbare specifică să aibă loc, pentru că suntem deasupra nivelurilor mineral, vegetal și animal ale naturii, care urmează instinctiv comenzile naturii. Avem loc pentru alegerea liberă tocmai în această schimbare – de a trece de la preocuparea pentru sine la preocuparea față de ceilalți și de lume – și în consecință, trebuie să digerăm schimbările care au loc și să dorim intenționat să le schimbăm.

Bazat pe videoclipul „Cum să te adaptezi la schimbările climatice” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi.

Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed