“Dacă animalele s-ar comporta ca oamenii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDacă animalele s-ar comporta ca oamenii

Ființele umane sunt în vârful piramidei de pe Pământ. Cu toate acestea, ne îndreptăm rapid către neajutorare totală în fața evenimentelor climatice extreme, a unui virus irepresibil, a estompării dexterității politice și a escaladării diviziunilor sociale. Nu numai civilizația, ci întreaga lume pare să se destrame.

Dacă vom căuta vinovatul, nu vom găsi niciunul, cu excepția noastră. Noi suntem cei care greșesc. Nu suntem doar cei mai răi; suntem singurul element negativ de pe planetă. Dacă nu am fi noi, totul ar fi înfloritor și pașnic.

Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă animalele s-ar comporta ca oamenii. Carnivorele și-ar ucide prada pentru distracție și pentru a se lăuda, până nu ar mai rămâne nimic cu care să se hrănească. Alternativ, ierbivorele ar mânca toată iarba până când și ei ar muri de foame sau le-ar exploda stomacul.

Dacă animalele s-ar comporta ca oamenii, speciile ar refuza accesul altor specii la pășunat sau la teritoriile de vânătoare, pur și simplu pentru a menține puterea și controlul. Animalele ar lupta unul împotriva celuilalt nu pentru a se hrăni, ci pentru a umili alte specii sau pur și simplu pentru sport.

Odată ajunși la putere, speciile dominante se vor lupta între ele nu doar peste autoritate, ci se vor ucide reciproc pentru a împiedica descendenții rivalilor să devină amenințări viitoare. În războiul pentru supremație, și-ar ucide puii pentru a se comemora ca fiind cei mai mari din toate timpurile.

Aceste atrocități, imaginate despre regnul animal sunt realitatea vieții noastre de zi cu zi. Acesta este motivul pentru care nu este nimeni de vină pentru prăbușirea lumii noastre decât noi înșine.

Dacă vrem să ne salvăm pe noi înșine și planeta noastră de origine, trebuie să săpăm mult mai adânc decât să ne schimbăm sursele de energie și să restricționăm utilizarea materialelor plastice. Trebuie să săpăm în propria noastră natură și să reformăm răufăcătorul care se află în fiecare dintre noi. Aceasta este singura noastră șansă de supraviețuire.

Modificările pe care trebuie să le efectuăm nu sunt modificări de comportament; sunt corectări asupra ego-urilor noastre, asupra propriului nostru ego. În mentalitatea sa actuală, insaţiabilă, natura noastră este pregătită să devoreze orice și totul până nu mai rămâne nimic. Pustiirea pe care o va lăsa în urmă ne va distruge pe noi și pe urmașii noștri.

Credem că suntem ființa cea mai inteligentă, dar animalele știu că mediul le susține în timp ce noi o exploatăm ca și cum ar fi o abundență nesfârșită. Tăiem creanga pe care stăm, dar ne definim comportamentul ca „progres”.

Chiar și atunci când ne putem vedea nebunia, ne lipsește hotărârea de a schimba cursul. Pentru că suntem atât de neputincioși, singura noastră opțiune este să obținem forță și încurajare unii de la alții.

Dacă lansăm un efort colectiv de a ne schimba valorile de la exploatare la consideraţie și de la abuz la grijă, ne vom schimba mediul social, ceea ce ne va schimba mentalitatea. Aceasta și numai aceasta ne va face să ne schimbăm comportamentul unul față de celălalt și față de animale, plante, sol și aer. Acesta este motivul pentru care schimbarea relațiilor noastre, a abordării reciproce, este singura modalitate de a ne salva planeta și pe noi înșine și de a le oferi copiilor noștri speranță pentru viitor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed