“Dacă nu îi poți învinge, teme-te de ei” (Linkedin)

Atacul terorist de joia trecută la un restaurant din centrul orașului Tel-Aviv a ucis trei civili și a rănit alți paisprezece. Dar atacurile teroriste fac mult mai mult decât să omoare oameni nevinovați; ele terorizează populații întregi. Recentele atacuri teroriste din Israel au inundat centrele de apeluri de sprijin emoțional cu oameni care sufereau de anxietate. Atmosfera este atât de tensionată încât centrele rămân inundate de apeluri chiar și în zilele în care nu au loc atacuri. Până acum, teroarea pare să învingă. Dar nu pentru că teroriștii sunt buni în ceea ce fac; este pentru că noi nu facem ceea ce ar trebui.

Dacă nu putem sau nu vom face față terorii și teroriștilor așa cum ar trebui să fie tratați astfel de oameni, ar trebui să oferim cel puțin ajutor emoțional la fiecare pas. Fie ne luptăm cu teroriștii, fie luptăm cu consecințele terorii, sau ambele. În momentul de față, văd că nu facem niciuna din acestea.

Trebuie să înțelegem că palestinienii nu au nicio dorință de a conviețui cu noi, darămite să trăiască în pace cu noi. Ne vor plecaţi de aici și vor face orice să obțină ceea ce își doresc.

Nu ar trebui să fim atât de naivi încât să credem că putem trăi ca toate celelalte națiuni. Nu suntem ca alte națiuni, iar restul națiunilor ne-o vor aminti dureros de fiecare dată când uităm asta.

Chemarea noastră, pe care am respins-o timp de două mii de ani, este să ne unim și să dăm un exemplu de unitate mai presus de toate diferențele, dezbinările, disputele și ura dintre noi. Chemarea noastră nu este să ne unim cu alte națiuni, ci între noi. Dacă uităm asta și le oferim mâna în bucăți, ei o mușcă pentru a ne demonstra că nu avem ce să așteptăm de la ei.

Cei care ne împiedică să ne unim între noi ar trebui să fie expulzați din țară. Totuși, dacă încercăm să-i dăm înapoi pe cei care ne atacă, fără să lucrăm la unitatea noastră, nu vom putea respinge atacatorii. Dimpotrivă, ei vor deveni mai puternici, mai înflăcărați și mai hotărâți, în timp ce noi vom deveni mai slabi și mai nehotărâți până când vom fi alungați din Israel de frică. De fapt, acest proces este deja în desfășurare în Israel.

Există o singură cale de a rezolva situația în mod pozitiv: să gândești și să acționezi cu încredere pe plan militar și pe plan spiritual. La nivel militar, trebuie să-i ucidem pe cei care vin să ne omoare, pur și simplu. La nivel spiritual, trebuie să lucrăm cu toată puterea pentru a ne întări unitatea. Vom câștiga aprobarea lumii doar atunci când vom fi de acord cu faptul că suntem aici de dragul de a crea o unitate de nedistrus. Când vom prezenta lumii o legătură atât de rezistentă între noi, națiunile ne vor sprijini prezența aici și vom găsi pacea și securitatea, nu numai pentru noi, ci și pentru toți vecinii noștri arabi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: