Dacă vrei să fii un erou, fii chiar acea persoană

În Știri (de la Smithsonian) „Ce se întâmplă în aceste tipuri de lumi fantastice, de asemenea, se traduce în comportamentul vieții reale, dar într-un mod diferit: Oamenii carora le sunt date superputeri, destinati sa salveze pe cineva în realitatea virtuală, sunt mai ajutatori in afara ei. …

„Această constatare… se bazează pe iluzia că ceea ce se întâmplă în realitatea virtuală este real. Participanții au văzut lumea printr-un ecran montat pe cap, o casca care oferă vederi tridimensionale stereoscopice ale unui mediu de înaltă rezoluție. Un senzor de orientare pe casca a urmarit miscarile fizice ale capului participanților și a actualizat redarea perspectivei primei persoane. Pentru a spori realitatea aparenta a experienței, sunetul virtual a fost adăugat pentru a se potrivi mișcarii obiectelor și a vibrațiilor asociate cu acțiunea.

„In cadrul studiului, fiecare participant a fost plasat separat într-un mediu virtual și i-a fost dată fie puterea de zbor, gen Superman, fie a fost un pasager dintr-un elicopter. Le-au fost apoi atribuite una dintre cele două sarcini. Prima a implicat căutarea intr-un oraș virtual a unui copil, un copil cu diabet zaharat pierdut si care avea nevoie de insulina care sa-i salveze viata, si li s-a spus că se afla intr-un flacon din buzunarul lor. …

„După experiența virtuală, experimentatorul care a asistat participanții, „accidental”a lovit o ceașcă de pixuri, ca să permită participanților posibilitatea de a ajuta ridicandu-le. Cercetatorii au descoperit ca, indiferent de sarcina, cei care au folosit superputerile pentru a zbura prin lumea fanteziei au fost mai rapizi in a ajuta la ridicarea pixurilor, comparativ cu cei care au calatorit in elicopterul virtual. …

„Cum poate o simulare sa declanseze un astfel de comportament prosocial? Cercetatorii sugereaza ca intruparea unei calitati supraomenesti in realitatea virtuala permite oamenilor să gândească ca super-eroii, de exemplu ca Superman. Cercetatorii nu au facut nici o mențiune la cuvântul „super-erou” sau prefixul „super” în niciun moment din timpul experimentului. Dar, prin simpla posedare a unei abilitati supraumane, participanții păreau să se transfigureze în ceea ce știu despre personajele pe care le-au jucat- sa-si foloseasca puterea pentru un bine mai mare, mai degrabă decât pentru un câștig personal. Cercetatorii cred ca canalele cognitive care leagă „super” activitatea și stereotipurile sale legate de eroism și de ajutorare s-au deschis, influențând decizia participanților de a ajuta. ”

Comentariul meu: Urmandu-ti visul, trebuie să înțelegi cum să-l faci să devină real. Dacă visul este corect, adica, coincide cu realitatea conform planului Naturii, atunci de la acea realitate viitoare, deja existenta în lumea virtuală, poti atrage o forță care-ti realizează visul; această forță se numește Lumina Inconjuratoare (Ohr Makif).

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed