“De ce a devenit publicul din ce în ce mai indiferent?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce a devenit publicul din ce în ce mai indiferent

Cu cât crește mai mult egoul uman, cu atât devenim mai indiferenți unul față de celălalt.

Contrar credinței curente, nu suntem mai blânzi și mai sensibili decât generațiile noastre anterioare. În trecut, oamenii erau mai preocupați de familiile lor, de copiii lor și de nepoții lor. Generațiile trecute planificau totul câțiva ani înainte. Astăzi, a devenit mai rar să ne pese de ceea ce se va întâmpla peste un an de acum, adică un astfel de gând nu trezește niciun răspuns emoțional. Ne raportăm la el ca și cum „Orice se va întâmpla, se va întâmpla” și doar continuăm să trăim.

Trebuie să recunoaștem cum natura noastră egoistă provoacă o astfel de indiferență și insensibilitate. Egoul aderă la momentul prezent și îi pasă de ceea ce se va întâmpla cu el în această zi și nu mâine.

Lucrurile nu erau atât de obtuze la mijlocul secolului trecut. După cel de-al doilea război mondial, oamenilor le-a păsat de viitor și au planificat dezvoltarea cu câțiva ani înainte.

În vremurile actuale, ne găsim blocați într-un impas, deoarece este nevoie de mult mai mult pentru a ne impresiona, dacă ne mai impresionează ceva. Trebuie să luăm o decizie că trebuie să schimbăm lumea, schimbându-ne pe noi înșine pentru a ne face viața mai bună. Cu toate acestea, deocamdată nu ne mișcăm într-o astfel de direcție.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman. Fotografie de Maria Teneva pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed