“De ce ar trebui să ne pese?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce ar trebui să ne pese?

Dacă nu reușim să ajungem la grija reciprocă în vremurile noastre, atunci ne putem aștepta ca umanitate să regresăm, mai degrabă decât să progresăm, pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor.

Orice progres curent pe care îl facem este în scop de profit. Dacă nu ar exista sete de bani, medicina și chirurgia ar continua să se dezvolte? Nimic nu s-ar dezvolta. Am trăi ca într-o societate primitivă.

Cu toate acestea, în vremurile noastre vom simți o conștientizare tot mai mare a necesității de grijă reciprocă. Deocamdată, însă, lumea modernă face tot posibilul pentru a o întuneca, deși este crucială pentru supraviețuirea ei.

Astăzi, egoismul uman – dorința de a se bucura în detrimentul celorlalți – suferă o creștere exponențială imensă și nu putem obiecta la cerințele sale. Egoismul nostru exagerat ne-ar putea conduce la stări atât de dezastruoase precum războaiele nucleare, sau natura însăși ne va prinde în capcană cu propriile ei dezastre și totul ar fi pentru ca noi să ajungem la un acord: să ne inversăm atitudinea unul față de celălalt, doar să luăm în considerare beneficiul celuilalt fără să ne luăm în considerare pe noi înşine.

Făcând o astfel de schimbare decisivă în atitudinea noastră unul față de celălalt – pentru a deveni mai grijulii unul faţă de celălalt – am vedea imaginea întunecată a lumii dispărând și o nouă lume armonioasă și pașnică ni s-ar deschide.

Bazat pe videoclipul „Iată SCHIMBAREA DE CONȘTIINȚĂ, Suntem în pragul de a o face” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Jack Finnigan pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed