„De ce atât de mulți oameni mor făcând fotografii și selfie-uri?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, Pe Quora: „De ce atât de mulți oameni mor făcând fotografii și selfie-uri?”

De cele mai multe ori, aceștia nu conștientizează riscul în ceea ce fac la momentul fotografierii sau al realizării selfie-ului.

A ne expune în fața celorlalți în situații riscante ne dă un sentiment foarte puternic de a fi speciali și de a ieși în evidență printre ceilalți.

Faptul că astfel de decese continuă să crească este o mărturie a faptului că ego-ul uman crește în mod constant și ne împiedică, pe tot mai mulți dintre noi, să luăm în considerare consecințele acțiunilor noastre.

Atunci când facem o fotografie riscantă sau un selfie, ne gândim la triumful ego-ului uman: „Uită-te la mine! Uitați-vă unde sunt!” Forța acestei creșteri a ego-ului depășește adesea riscul implicat în realizarea fotografiei sau a selfie-ului. Ne gândim la viralitatea fotografiei, la toate privirile, la toate like-urile și share-urile pe care le va primi – și acest lucru întunecă riscul în momentul actual. Ajungem să plătim acel moment cu viața noastră.

Astfel de situații ar trebui să ne ducă la concluzia că trebuie să căutăm un remediu pentru egoismul nostru exagerat. Ne corectăm egoismul ridicându-ne deasupra lui. Din nefericire, metoda de a ne ridica deasupra egoului este în cea mai mare parte necunoscută, astfel încât oamenii nu au astfel de gânduri și, de asemenea, nu reușesc să dobândească astfel de abilități. Ca urmare, suferința se acumulează din ce în ce mai mult în umanitate.

Să te ridici deasupra ego-ului uman înseamnă să înveți cum să îl controlezi. Nu putem și nu trebuie să încercăm să fugim de ego sau să îl diminuăm, ci să învățăm cum să ne raportăm corect la el: să îl luăm de frâu și să îl ghidăm într-un mod care să ne permită să îl eliberăm încet și în proporții care, cel puțin, să nu ne facă rău nouă sau altora și, în plus, să fie în beneficiul celorlalți. Procedând astfel, vom ajunge la realizarea faptului că ego-ul vine să ne ajute să ne ridicăm deasupra lui. Cu toate acestea, avem nevoie de o metodă care să ghideze această înălțare, altfel vom continua să cădem victime ale impulsurilor egoului.

Bazat pe „Știri cu Dr. Michael Laitman” din 11 octombrie 2021. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: