“De ce conexiunea noastră poate opri focurile” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “De ce conexiunea noastră poate opri focurile

Când lumea este mistuită de foc, inundată de inundații și invalidată de o plagă globală, un singur remediu poate ajuta cu adevărat: unirea. Numai solidaritatea noastră, sentimentul de responsabilitate reciprocă, ne pot ridica deasupra deficiențelor pe care natura ni le-a impus. S-ar putea să credem că trebuie să abordăm fiecare criză separat, dar ne înșelăm. Crizele sunt toate legate de rădăcină, deci dacă vindecăm rădăcina comună, vom rezolva crizele.

Poate părea ciudat faptul că natura ne lovește cu pedepse fizice și trebuie să le răspundem cu remedii emoționale precum conexiunea și responsabilitatea reciprocă. Unde este legătura dintre inundații și iubire, de exemplu?

A fost deja dovedit științific că toate sistemele naturii sunt conectate. Există nenumărate discipline științifice și studii interdisciplinare care cercetează interconectările și interdependențele dintre părțile ecosistemului nostru global, care este planeta Pământ și chiar sistemul nostru solar, Galaxia Calea Lactee, în care ne aflăm în spațiu și, în final, întregul univers. Totul este conectat și totul afectează orice altceva.

Când se manifestă o defecțiune, cum ar fi vara din acest an, când climatul s-a stricat în mod clar, trebuie să examinăm nu numai vremea regională în care s-a întâmplat un eveniment extrem, ci și orice altceva legat de acesta. În cele din urmă, vedem că până și evenimentele locale, cum ar fi furtunile severe de grindină, sunt conectate la tot ce se întâmplă în lume.

Pentru a găsi cauza problemelor, trebuie să găsim care element sau elemente din sistem sunt disfuncționale. Dacă le găsim și le corectăm, întregul sistem își va recăpăta echilibrul, iar efectul fluture care duce la crearea cataclismelor nu se va mai întâmpla.

Când privim întreaga natură, există doar un astfel de element ale cărui acțiuni devin din ce în ce mai incongruente cu orice altceva – omul, sau mai precis comportamentul uman.

În special în ultimele decenii, am permis ca ego-urile noastre să funcționeze nebuneşte și să solicite orice vor. Am consacrat un comportament lipsit de griji, neglijent și în principal necugetat și am respins cu hotărâre chiar gândul de răspundere. Drept urmare, în loc să fim liberi, am fost înrobiți de ego-urile noastre, care ne-au distrus planeta, au ucis milioane de oameni și au stins specii întregi. În mod ironic, în numele libertății, am negat libertatea altora, nenumărați alții, în timp ce noi nu am devenit liberi, am devenit slujitorii ego-ului nostru și ne-am distrus lumea.

Acum, când lumea noastră în ruină nu ne mai poate susține, ea se destramă, se prăbușește. Noi, care tăiem ramura pe care stăteam, suntem pe punctul de a cădea odată cu ea. Există o singură modalitate de a ne salva de anihilare, aceea de a stăpâni egoismul nostru excesiv. Dacă devenim grijulii și reciproc responsabili unul pentru celălalt, vom restabili echilibrul pe care l-am negat naturii, iar echilibrul restabilit al naturii va calma furtunile. Am împins natura până la marginea prăpastiei, am dezlănțuit furtunile asupra noastră și putem restabili echilibrul și liniști lumea. Pentru aceasta, trebuie doar să nu ne mai gândim doar la noi înșine și să începem să luăm în considerare pe toți.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: