“De ce crede lumea că noi am ucis-o pe Shireen Abu Akleh” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “De ce crede lumea că noi am ucis-o pe Shireen Abu Akleh

Pe 24 mai, AP News a raportat: „Recenzii sugerează că un foc israelian a ucis reporterul”, dar „nu este un cuvânt final”. Două zile mai târziu, CNN a făcut ecou AP News, declarând: „Shireen Abu Akleh a fost ucisă într-un atac țintit al forțelor israeliene”. Palestinienii refuză să permită examinarea criminalistică a condiţiilor care au ucis-o pe Abu Akleh, iar Israelul a declarat deja că niciun soldat israelian nu a tras niciun foc de armă în momentul morții ei, dar lumea s-a hotărât.

În urma rapoartelor și având în vedere poziția Israelului, un student m-a întrebat acest lucru: „Cel mai uimitor lucru pentru mine este că au stabilit că Israelul a împușcat-o intenționat, că soldații israelieni au ucis un jurnalist în mod deliberat! Știu că un soldat israelian nu ar împușca niciodată în mod deliberat un civil, deoarece contrazice tot ceea ce fiecare soldat este învățat înainte de a i se permite să efectueze prima lovitură de antrenament” protestează el. „Deci, cum se poate ca lumea să fie sigură că noi am făcut-o, că Israelul a ucis în mod deliberat un civil?”

Răspunsul meu pentru el a fost simplu: lumea vrea să fie așa. Întreaga lume vrea să adopte această versiune pentru că așa vrea ea să fie. Întreaga lume vrea să acuze Israelul de tot mai multe crime până când însăși existența statului evreiesc este delegitimată.

Acesta este motivul pentru care nu numai CNN și AP, ci aproape întreaga lume a presei este împotriva Israelului și oferă relatări false despre ceea ce se întâmplă. Mai rău încă, chiar dacă Israelul ar putea examina condiţiile care au ucis-o pe Abu Akleh și ar putea demonstra că nu provine de la o armă israeliană, nimeni nu l-ar crede. De fapt, nimeni nici măcar nu s-ar deranja să citească raportul Israelului; ar presupune că mințim, chiar înainte de a citi primul cuvânt.

Încercarea de a înfrunta argumentele palestiniene la nivelul lor este o cauză pierdută. Putem spune orice ne dorim, dar lumea nu va asculta nici măcar un cuvânt și va încuraja în schimb fiecare cuvânt care vine de la palestinieni.

Dacă vrem legitimitate, trebuie să adoptăm o abordare complet diferită. Vom câștiga legitimitatea lumii de a trăi în statul Israel atunci când vom începe să trăim ca poporul Israel și vom înceta să mai încercăm să trăim ca restul lumii. În subconștient, asta așteaptă lumea de la noi.

Lumea ne învinuiește pentru tot ce este rău în această lume pentru că ei simt, chiar dacă nu recunosc ei înșiși, că avem puterea și obligația de a face lumea bună. Și din moment ce lumea nu este bună, este vina noastră.

Omenirea nu crede că cineva are această capacitate în afară de noi evreii, și nu se așteaptă ca altcineva să ajute lumea să iasă din crize. Ei așteaptă acest lucru doar de la noi și sunt supăraţi pentru că nu am făcut-o. Acesta este motivul real pentru care antisemitismul se intensifică de fiecare dată când apar probleme.

Palestinienii ne atacă nu pentru că vor pământul înapoi, deși așa simt ei, ci pentru că nu folosim pământul în scopul pentru care lumea l-a încredințat în mâinile noastre. Suntem națiunea căreia i s-a spus că, dacă nu ne unim ca un singur om cu o singură inimă, Dumnezeu va întoarce muntele asupra noastră ca pe o boltă. Suntem națiunea care s-a angajat să-i iubească pe alții la fel de mult cum ne iubim pe noi înșine și suntem națiunea căreia i s-a poruncit să fie lumina națiunilor, să fie un model de unitate pentru întreaga lume.

De asemenea, suntem națiunea care ne-am încălcat jurământul de nenumărate ori, până când am fost exilați din țară tocmai pentru că ne uram unii pe alții. Acum 75 de ani, Liga Națiunilor ne-a dat înapoi pământul, dar din moment ce nu am construit o societate model, lumea vrea să ni-l ia înapoi.

Presa reflectă doar simţirea lumii. Dacă restabilim unitatea, lumea își va schimba atitudinea față de noi și rapoartele se vor schimba în consecință. Până nu facem acest lucru, nu ar trebui să ne așteptăm la vreo acoperire pozitivă din partea mass-media.

Veți afla mai multe despre legătura dintre unitatea evreiască și ura față de Israel în Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism, Fapte istorice despre antisemitism ca o reflectare a discordiei sociale evreiești , and  Ca un mănunchi de trestii: 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: