“De ce creşte antisemitismul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce creşte antisemitismul?

Există două forțe care operează în lume: forța primirii, care este egoul uman, și forța dăruirii, forța altruistă pe care trebuie să o atragem către noi înșine pentru a ajunge la echilibru și armonie între noi și cu natura.

Aceste două forțe se contrazic.

În natura egoistă a lumii noastre, există un mic grup numit „Israel”, cuvânt care provine din cuvintele „Yashar Kel”, care înseamnă „direct către Forța Superioară”, care s-a desprins odată de controlul ego-ului și a atins o adevărată natură altruistă.

Cu cât umanitatea – și egoul uman – se dezvoltă mai mult, cu atât forțele de primire și dăruire suportă o luptă continuă, iar acest conflict devine exprimat în lumea noastră ca fricțiune între evrei, adică cei care poartă în potențial calitatea altruistă, și neevrei adică națiunile lumii, care definesc calitatea opusă, a primirii.

Antagonismul dintre cele două forțe de primire și dăruire urmărește să ne atragă pe noi, poporul Israel, și apoi pe restul lumii, către forța dăruitoare.

În acest moment, antisemitismul apare ca o lege a naturii care îi ajută pe evrei să-și realizeze misiunea: să se unească deasupra diferențelor și să fie un canal de transmitere pentru o atmosferă de unitate, care să învăluie umanitatea.

Făcând acest lucru ar ridica omenirea la un alt nivel de existență, unul de pace, echilibru și armonie cu natura.

Bazat pe videoclipul „De ce este urgent să discutăm despre antisemitism în mod specific în vremea noastră?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed