“De ce este aurul atât de valoros, în afară de faptul că le place estetic oamenilor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce este aurul atât de valoros, în afară de faptul că le place estetic oamenilor?

De ce este aurul atât de valoros? Pentru că dorim să ne punem eforturile în diverse obiecte materiale imuabile, adică obiecte care nu se vor degrada sau rugini.

În relație cu spiritualitatea, aurul reprezintă corectarea deplină a egoismului, adică atunci când dorința noastră înnăscută de a ne bucura dobândește o intenție deplină de dăruire și iubire pentru celălalt. În limbajul Cabala, aurul reprezintă conexiunea noastră cu Sefira Keter, iar argintul reprezintă corectarea parțială a ego-ului, conexiunea noastră cu Sefira Bina.

Atât timp cât egoismul domnește în lume, vom aprecia aurul ca echivalentul universal și global al forțelor egoiste, adică forțele dorinței de a ne bucura pentru beneficiul personal. Dar atunci când oamenii își schimbă ego-urile pentru o conexiune pozitivă, adică atunci când dorința noastră de a ne bucura dobândește o intenție de a dărui celorlalți, care ne permite să ne conectăm pozitiv unul cu celălalt, atunci vom aprecia aurul ca pe un metal obișnuit și nu îl vom mai folosi pentru comerț. . În acel moment, vom folosi doar valoarea dăruirii unul altuia ca măsură pentru tranzacționare.

Bazat pe videoclipul „De ce este aurul atât de valoros?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Jingming Pan pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: