“De ce încetează oamenii să creadă în iubire?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce încetează oamenii să creadă în iubire?

Mulți oameni încetează să creadă în iubire pentru că trăim într-o lume construită pe ego-ul uman în creștere, care dorește să se bucure în detrimentul altor oameni și al naturii. Într-o astfel de lume, ura și dorința de a-i învinge pe ceilalți abundă din ce în ce mai mult, ceea ce face ca conceptul de iubire să pară din ce în ce mai copilăresc și nerealist.

Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că, în afară de presiunile negative care apar din egoismul nostru în creștere, există și o forță pozitivă care ne poate guverna și susține, dar poate face acest lucru doar cu condiția ca noi să o dorim.

Mai mult, cu cât trăim mai multă durere, suferință și crize din pricina naturii noastre egoiste în creștere, cu atât devenim mai pregătiți să recunoaștem răul și să apelăm la forța pozitivă din natură pentru a ne corecta. Aceasta este ceea ce spun textele cabaliste prin „venirea lui Mesia”. Adică, Mesia este o forță care ne trage sau atrage („Mesia” [evr. „Moșiah”] din cuvântul „trage /atrage” [evr. „Moseh”]) ne scoate din egoismul nostru și ne introduce în o nouă realitate a iubirii și a conexiunii pozitive unul cu celălalt deasupra diferențelor și diviziunilor dintre noi.

Prin urmare, în timp ce devenim din ce în ce mai egoiști, nu ar trebui să ne concentrăm pe egoismul și ura noastră unul față de celălalt, ci, în schimb, să construim conexiuni pozitive unul cu celălalt, mai presus de impulsurile noastre separatoare. Făcând acest lucru, vom atrage forța pozitivă care locuiește în natură printre noi și vom ridica o umbrelă de iubire și bunătate peste noi.

Bazat pe videoclipul „ Chemând Forța Bună” cu Cabalistul  Dr. Michael Laitman și Chaim Ratz. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: