„De ce își pierd oamenii motivația?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “De ce oamenii își pierd motivația?

Suntem conduși de dorințele noastre, iar în timpul nostru, dorințele pun capăt dezvoltării lor liniare individualiste și intră într-o nouă fază a dezvoltării colective și integrale.

Cu alte cuvinte, dorințele noastre au crescut de-a lungul generațiilor de la dorințele individuale de hrană, sex, familie și adăpost, prin dorințe sociale de bani, onoare, control și cunoaștere, iar în era noastră a apărut o nouă dorință care nu poate fi îndeplinită direct ca și dorințele din trecut.

Noua dorință poate fi împlinită doar printr-o conexiune armonioasă cu alte persoane. Este un tip de dezvoltare fundamental nou și diferit de modul în care ne dezvoltăm de mii de ani și încă nu am înțeles cum să navigăm în viață după apariția acestei noi dorințe.

Fenomene precum tehnologiile și economiile interconectate la nivel global care au apărut în era noastră sunt o expresie superficială a acestei noi dorințe. Cu alte cuvinte, am creat sisteme care ne conectează din ce în ce mai mult, însă nu ne-am conectat încă în mod pozitiv atitudinile unii față de alții.

Conectarea superficială prin mijloace tehnologice și economice nu reușește într-un final să ne împlinească pentru că trebuie să ne conectăm pozitiv la nivel mental și emoțional. Făcând acest lucru, ne-ar dezvălui un nou tip de împlinire în viața noastră.

Cu cât ne conectăm mai mult pe plan extern, rămânând detașați intern și cu cât încercăm mai mult să ne împlinim conform metodelor noastre anterioare, cu atât ne este mai dificil să rămânem motivați alergând după plăcerile prezentate de amalgamul nostru corporal: hrană, sex, familie, bani, onoare, control și cunoaștere. Totuși, în aceeași ordine de idei, nu ne-am împăcat încă cu noua dorință care apare în noi, ce vrea în cele din urmă și cum să o împlinim.

Pentru a ne reîmprospăta motivația și pofta de viață la un nivel cu totul nou, avem nevoie de o nouă metodă, de o nouă educație și de influențe care să ne ghideze pentru a ne familiariza cu această dorință nou apărută, cum trăim într-o eră de tranziție semnificativă dintr-o paradigmă individualistă-lineară la una integrală-analogică și  cum putem realiza în mod armonios interdependența și interconexiunea noastră nou descoperită.

Mulți oameni își pierd astăzi motivația pentru că nu mai simt că se pot împlini prin mijloace individualiste de auto-servire. Deci, trebuie să schimbăm modul în care ne împlinim: să construim o intenție sinceră de a-i împlini pe ceilalți, iar când ne propunem să ne împlinim reciproc, nu vom descoperi nimic mai puțin decât o viață perfectă.

Mai mult, legile naturii, care sunt legi ale interdependenței și interconectării, stau în spatele acestei dezvoltări. Acestea ne ghidează drumul către o conexiune tot mai mare între noi. Deci, cu cât luăm mai multe măsuri active pentru a realiza în mod pozitiv conexiunea noastră crescândă, cu atât ne aliniem mai mult cu legile naturii și, în consecință, trezim forțele pozitive care locuiesc în natură pentru a intra în conexiunile noastre nou stabilite. Când se va întâmpla acest lucru, vom avea un gust de viață nelimitată, în afara a tot ceea ce știm și simțim în prezent, și vom simți un nou val de motivație care provine dintr-o atmosferă care ne încurajează să ieșim din sinele nostru egoist și să ne conectăm armonios cu ceilalți.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed