“De ce longevitate” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “De ce longevitate

Inginerii de la MIT și de la Universitatea Tehnică din München au proiectat un nou tip de celulă de combustibil care transformă glucoza (zahărul) în electricitate. Dispozitivul are aproximativ 1/100 din diametrul unui fir de păr uman. Sursa de energie cu zahăr generează cea mai mare densitate de putere a oricărei celule de combustibil cu glucoză până în prezent în condiții ambientale. Deoarece glucoza este sursa de energie a celulelor din corpul nostru și circulă liber în venele noastre, dispozitivul poate folosi aceeași sursă de energie și poate evita necesitatea unei baterii. „În mod emoționant” spune unul dintre inginerii celulei de combustibil, „suntem capabili să extragem putere și curent care sunt suficiente pentru a alimenta dispozitivele implantabile” cum ar fi stimulatoarele cardiace pentru inimă. „În loc să folosiți o baterie” adaugă ei, „care poate ocupa până la 90% din volumul unui implant, puteți face o… sursă de energie fără amprentă volumetrică” și fără a fi nevoie să o înlocuiți, așa cum este în cazul bateriilor.

Medicina poate crește cu adevărat longevitatea. De fapt, a făcut acest lucru în ultimii 150 de ani și ceva. Cu progresele tehnologice și descoperirile științifice, se pare că nu există o limită pentru ceea ce putem realiza când vine vorba de medicină.

Întrebarea nu este dacă putem trăi mai mult, ci pentru ce? De ce longevitate? Ce am face cu anii noștri în plus? Astăzi, ne petrecem primele două până la trei decenii din viața noastră crescând, încă două până la trei decenii muncind din greu și încercând să ne bucurăm de noi înșine, iar celelalte două până la trei decenii dispărând din cauza bolii și a bătrâneții. De ce să întindem acest lucru pe parcursul a trei secole?

Cred că înainte de a ne prelungi viața, ar trebui să o planificăm mai bine. Nu cred că există vreo justificare să trăim mai mult, decât dacă ne folosim timpul aici pentru beneficiul celorlalţi mai degrabă, decât să ne răsfățăm cu plăceri egoiste pentru încă un secol sau cam așa ceva. Numărul de ani pe care îi trăim ar trebui să fie determinat de cantitatea de bine pe care o putem aduce.

Tot ceea ce facem trebuie să aibă un scop. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de întreaga noastră viață. Scopul vieții este de a găsi puterea supremă a vieții, forța motrice a existenței și de a spune lumii despre aceasta, astfel încât toată lumea să poată atinge acel obiectiv de asemenea.

În prezent suntem în război cu viața însăși; Acesta este motivul pentru care paradigma noastră este „supraviețuirea celui mai apt”. Suntem într-o luptă constantă pentru supraviețuire, iar cele mai bune momente ale noastre sunt când putem lua o pauză din război. Dar a nu lupta pentru a rămâne în viață nu înseamnă a te bucura de viață; nu este nici măcar bucurie, ci doar o ușurare temporară din luptele pentru supraviețuire.

Scopul vieții este de a fi complet, de a înțelege totul, de a justifica totul, de a fi fericit cu totul și de a simți puterea Creației care operează în spatele tuturor lucrurilor. Știm că există o forță care operează toate lucrurile, pentru că dacă ea nu ar exista, ele nu ar exista. Cu toate acestea, noi nu simțim această forță. Dacă am simți asta, am simți cum aceeași forță operează totul, tot ceea ce există, inclusiv pe noi înșine. Și din moment ce am simți aceeași forță în spatele tuturor, am simți că totul este una, fețe diferite ale aceleiași forțe.

Când simți acea unică Forță, simți însăși Creația, înțelegi ce se întâmplă, unde te afli și că această forță este în tine și te învăluie. A simpatiza cu Creația îți deschide toate simțurile; simți lumea în mod direct, ca și cum nu ai fi învelit în pielea ta și nimic nu stă între tine și toată Creația.

Pentru că acum știţi că totul este unul, justificați Creația, justificați Creatorul ei și justificați scopul Creației. Și pentru că te simți conectat la fiecare lucru și la toate și simți că ei sunteți voi toți și voi sunteți ei, nu puteți face decât bine tuturor lucrurilor și simți că a face bine pentru alții înseamnă a face bine pentru tine.

Dacă reușiți acest lucru, atunci viața are sens și longevitatea merită. De fapt, dacă reușiţi acest lucru, aţi dobândit eternitatea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed