“De ce lumea noastră devine mai periculoasă?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce lumea noastră devine mai periculoasă?

Egoul uman ne conduce evoluția. Pe măsură ce ego-ul nostru devine interconectat la nivel global, conexiunile noastre egoiste se intersectează și ne aflăm într-un fel de groapă de șerpi, unde toată lumea vrea să-i folosească pe toți ceilalți în beneficiul ei.

Chiar dacă ego-ul în creștere ne dezvoltă tehnologic, științific și social, trebuie să ajungem într-o stare în care să ne întrebăm cum am ajuns la asta.

În loc să devenim mai fericiți cu cât ne dezvoltăm mai mult, dezvoltarea noastră egoistă duce la contrariul. Constatăm că nimeni nu beneficiază cu adevărat de o astfel de formă de dezvoltare, cu excepția câtorva care reușesc să o întoarcă în avantajul lor.

Prin urmare, nu văd nimic pozitiv în așa-numitul „progres” al nostru, în afară de faptul că ne aduce mai aproape de o stare pe care Cabala o numește „recunoașterea răului”. Recunoașterea răului are loc atunci când realizăm că scopurile noastre sunt greșite, că ele duc la rezultate negative, o suferință în creștere, o viață teribilă și nu avem de ales decât să ne reexaminăm întreaga existență, întrebându-ne cum am ajuns la o astfel de stare.

De asemenea, ce înseamnă că ego-ul nostru a devenit astăzi interconectat la nivel global și cum contribuie asta la faptul că lumea devine din ce în ce mai periculoasă?

Potrivit Cabala, ego-ul uman care conduce evoluția noastră se numește „dorința de a te bucura” cu intenția de a te bucura doar de propriul beneficiu. Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât ego-ul este mai mare și atingerea obiectivelor noastre egoiste este mai puternică. Ne trezim apoi din ce în ce mai mult că dorim să-i devorăm pe ceilalți și natura, pentru a câștiga de la lume, chiar dacă asta înseamnă distrugerea lumii în acest proces.

Motivul pentru care nu am mers încă până la capăt și nu am început un război total este pentru că vedem sfârșitul lumii ca pe propriul nostru sfârșit. Cu toate acestea, diverse crize – economice, culturale și sociale – se profilează în lumea noastră de astăzi, amenințănd să izbucnească într-un asemenea război.

Dacă dorim să atenuăm suferința în continuare și să schimbăm cursul către o cale pozitivă, atunci avem nevoie de o nouă formă de educație, una capabilă să transforme relațiile noastre egoiste în relații altruiste. Prin schimbarea influențelor educaționale, media și culturale, pe care le întâlnim zilnic într-unele care ne învață cum funcționează adevărata noastră natură, nevoia de a aprecia conexiunea pozitivă față de diviziune, precum și exemplele și exercițiile regulate ale acesteia din urmă și modul în care altruismul și conexiunea pozitivă sunt legile fundamentale ale naturii, atunci am fi pe drumul spre cea mai mare tranziție făcută vreodată în istorie – de la pericol, incertitudine, gol și anxietate în creștere la o viață armonioasă, echilibrată, pașnică și fericită pentru toți.

Bazat pe un videoclip „De ce lumea noastră devine mai periculoasă?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Nitzah Mazoz. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Matt Artz pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed