“De ce marea demisie” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “De ce marea demisie

Numai în a doua jumătate a anului 2021, peste 25 de milioane de americani și-au părăsit locul de muncă. Acest val, numit „Marea Demisie” sau „Marea Renunțare”, este cel mai mare val de demisii de când a început înregistrarea datelor la începutul secolului. În prezent, acest fenomen este cel mai răspândit în ocupațiile cu venituri mici sau în locurile de muncă deosebit de grele și adesea nerăsplătite, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății. Cu toate acestea, anticipez că va captura toate profesiile, și nu numai locurile de muncă mai puțin populare sau prost plătite, și se va răspândi nu numai în America, ci în întreaga lume.

Pot să înțeleg oamenii care renunță. Ce rost are să fii sclav pentru o slujbă care îți ia o oră să ajungi acolo, o oră să te întorci și nu îți lasă timp pentru tine sau pentru a fi cu familia? În plus, este mai bine dacă lucrează mai puțini oameni; vor fi mai puține deșeuri de plastic, mai puțină poluare a aerului și mai puțin din orice altceva care otrăvește planeta.

În trecut lucrau mai puțini oameni, în principal pentru că femeile nu munceau, dar și bărbații lucrau mai puține ore și petreceau mai puțin timp cu naveta. Ce ne-a oferit modernitatea în afară de epuizare și sănătate precară? Ne-am gândit că acest stil de viață ne va mulțumi, dar am constatat că, dincolo de un anumit punct, urmărirea unei cariere și a bogăției în mod principal, ne strică viața.

Prin urmare, cred că este bine să devenim mai puțin materialiști și mai indiferenți și mai leneși. Când oamenii încetează să lucreze, descoperă că se pot descurca cu mai puțini bani și totuși să obțină lucrurile de bază de care au nevoie. În schimb, ei primesc libertate!

Cred că asistăm la un proces natural și nu neapărat negativ. Poate fi incomod pentru proprietarii de afaceri sau guvern, dar nu cred că este negativ sau că trebuie să ȋl „tratăm”. Tehnologia poate avea grijă de nevoile noastre, iar dacă oamenii consideră că este necesar să lucreze, vor lucra.

Starea actuală de supraconsum este o distorsiune a societății, o povară pentru planetă și nu aduce beneficii nimănui altcuiva decât acționarilor corporațiilor care ne vând ceea ce nu avem nevoie, care este cel mai mult din ceea ce produc.

Mai ales acum, când oamenii încep să ȋşi pună întrebări serioase despre viață, ei nu vor să fie împovărați cu nevoi materiale mai mult decât este necesar. Au nevoie de timp pentru a reflecta și a pune la îndoială viața, pentru a explora în ei ceea ce își doresc de la viață și de la relații.

Suntem în mijlocul unei transformări formidabile. Asta necesită timp, energie și răbdare și ȋndepărtează mințile oamenilor de lumesc.

Cu cât mai mulți oameni îmbrățișează această nouă mentalitate, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. La celălalt capăt al reflecțiilor se află o nouă viziune asupra lumii, care încorporează toți oamenii și evită brutalitatea și narcisismul. Așa că, lăsați oamenii să se întindă la soare și să se gândească; este mai bine pentru noi toți.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed