“De ce marii artiști sunt de obicei oameni groaznici?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce marii artiști sunt de obicei oameni groaznici?

Recent, s-a descoperit că un renumit scriitor a rănit mai multe femei, dintre care unele spun că acum trebuie să scăpăm de cărțile lui. Într-adevăr, au existat artiști aclamați de-a lungul istoriei care au creat capodopere, în timp ce manifestau un comportament teribil în viața lor personală.

Unul nu are nimic de-a face cu celălalt. Oamenii pot fi artiști grozavi care creează cea mai frumoasă și inspirațională artă, despre cele mai înalte chestiuni și manifestă un comportament teribil în viața lor personală. Nu este surprinzător, deoarece o persoană include o întreagă lume de calități pozitive și negative.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor, este important să înțelegem că ne îndreptăm către recunoașterea răului nostru, adică modul în care pulsiunile noastre egoiste și separatoare nu ne lasă să ne conectăm pozitiv și o astfel de conștientizare ne va conduce la concluzia că trebuie să ne schimbăm.

Am fost creați cu o natură egoistă, în care fiecare acordăm prioritate beneficiului de sine față de beneficiul altora, pentru a deveni conștienți de opoziția noastră față de natura altruistă și întreagă și pentru a ajunge la o dorință sinceră de a ne inversa natura în aceasta din urmă. Făcând acest lucru, ne-ar inversa percepția asupra lumii așa cum o cunoaștem. Atunci vom experimenta o viață armonioasă și pașnică.

Bazat pe videoclipul De ce unii artişti sunt oameni atât de groaznici?”  cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed