“De ce ne pierdem controlul dintr-o dată?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce ne pierdem controlul dintr-o dată?

A existat recent un caz nefericit în care o tânără de 20 de ani a sunat la poliție de mai multe ori, în suferință psihică severă. În cele din urmă, ofițerul de serviciu care i-a preluat apelurile și-a pierdut răbdarea, spunându-i: „Omoară-te odată, în liniște”. Săptămâni mai târziu, ea s-a sinucis. Ofițerul care a preluat apelurile ei a susținut că se simte profund rușinat și a fost imediat îndepărtat din funcția sa. Fiecare dintre noi, aparent are o anumită limită înainte de a o pierde total și de a nu mai deține controlul asupra acțiunilor noastre. De ce suntem făcuți așa?

Suntem făcuți cu o anumită limită dincolo de care ne pierdem controlul, pentru ca în cele din urmă să ne putem schimba natura de la dorința de a primi la dorința de a dărui.

Când relaționăm cu ceilalți dintr-o atitudine de dăruire, în care dorim pur şi simplu să le aducem beneficii fără niciun interes propriu adăugat, atunci îi înțelegem pe ei și durerile lor. Apoi, în loc să ne pierdem răbdarea cu ei, descoperim oportunități de a-i ajuta, sprijini, lăuda și înălța.

Ar trebui astfel să ne concentrăm pe creșterea sensibilității noastre unul față de celălalt, ceea ce se realizează în primul rând ascultând explicații despre cât de interconectați și interdependenți suntem. Prin creșterea înclinației noastre de a ne conecta pozitiv în întreaga societate umană, atunci atragem asupra noastră forța pozitivă de conexiune care locuiește în natură, și făcând acest lucru începem în cele din urmă să simțim că trăim într-un singur sistem.

Aceasta este trecerea de la nivelul de existență animal fizic pe care îl trăim în prezent, la o trezire la un nivel de existență uman complet nou, în care ne simțim ca părți ale unui singur întreg. Într-o astfel de stare, ne-am simți aproape unul de celălalt și nu am avea nicio senzație că ceilalți ne stresează sau ne dezechilibrează. În schimb, am căuta oportunități de a ajuta, sprijini și încuraja pe ceilalți.

Apoi, am privi oamenii care ne abordează cu cereri de ajutor ca făcându-ne favoruri. Nu ne-ar mai fi greu să ne conectăm cu ceilalți, să-i simțim și să-i slujim. Cu cât ne-ar suna mai mulți oameni și ne-ar cicăli, cu atât am simți mai mult că astfel de oameni ne ajută să ne ridicăm de la nivelul animal al existenței la nivelul uman – unde ne aflăm într-un mod de dăruire constant, fără o fărâmă de interes egoist împletit – și am realiza astfel scopul vieții noastre prin această transformare de la egoism la altruism a atitudinilor și relațiilor noastre.

Bazat pe videoclipul „De ce pierdem controlul dintr-o dată?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: