„De ce nu renunţăm la legile proprietății intelectuale și nu mai limităm creativitatea și inovația?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce nu renunţăm la legile proprietății intelectuale și nu mai limităm creativitatea și inovația?

Dacă ajungem la înțelegerea faptului că tot ceea ce realizăm și descoperim poate aduce beneficii umanității și va fi consemnat pentru fiecare dintre noi în contul etern al sufletului nostru până la gradul de beneficiu cu care am contribuit – atunci abordarea de a păzi ceea ce descoperim și a nu dori să fie gratuit ar dispărea.

Există astfel de descoperiri pe care le-au făcut oamenii, pe care nu vor să le deschidă pentru utilizare gratuită de către toată lumea. Dacă ar fi să înțelegem că răsplata noastră este tocmai în dăruirea către umanitătate și că aceasta se înregistrează pe numele nostru pentru totdeauna – atunci am acționa pentru o răsplată nu în bani, ci de recunoaștere. Natura ne-ar trata într-un mod util și favorabil, datorită căruia am merita să simțim eternitatea și perfecțiunea, deasupra acestei vieți.

Cu toate acestea, deocamdată rămânem egoiști, adică oameni care doresc să se bucure în detrimentul celuilalt și nu reușesc să înțeleagă natura decât în acest fel. Se pare că folosim natura în cel mai egoist mod, numai în beneficiul personal. Drept urmare, trăim într-o lume în care fiecare ne păstrăm proprietatea intelectuală, iar lumea progresează pe o cale indirectă către eventualul său echilibru cu natura.

Bazat pe o emisiune “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed