“De ce se scurtează viețile americanilor, spre deosebire de restul lumii” (Thrive Global)

Thrive Global a publicat noul meu articol: “De ce se scurtează viețile americanilor, spre deosebire de restul lumii

S-ar putea ca America să fi trecut de punctul de la care nu mai există întoarcere și diviziunile din societate să nu poată fi reparate în acest punct.

Site-ul The World in Data de la Universitatea Oxford, pentru furnizarea de statistici sigure, a publicat recent câteva cifre tulburătoare despre America. În aproape fiecare țară din lume, speranța de viață crește. Singura excepție notabilă sunt Statele Unite. Acolo, speranța de viață a scăzut constant din 2014.

Este posibil să fie nevoie de un alt război civil pentru ca americanii să recunoască faptul că doar acceptarea, aprecierea și îmbrățișarea diversității pot forma o societate durabilă, dar faptul că o nouă administrație va începe în ianuarie viitor, indiferent de identitatea președintelui, mă obligăsă fac încă un efort pentru a-mi exprima punctul de vedere, că educația către îmbrățișarea diversității este baza supraviețuirii Americii, înainte ca liderul lumii libere să dispară în flăcări.                      Michael Laitman

Cercetătorii uimiți, care au observat că scăderea speranței de viață a americanilor este mai degrabă o tendință decât o „eroare statistică”, au analizat motivele acestei ciudățenii și au găsit câteva fapte neliniștitoare. Motivele pentru care americanii trăiesc din ce în ce mai puțin sunt în mare parte sociale, nu medicale, economice sau de mediu. Americanii se ucid reciproc și pe ei înșiși, mor din cauza supradozelor de opioide, obezitate, precum și a altor ciudățenii, cum ar fi mortalitatea infantilă prevalentă și lipsa accesului la medicamente care salvează vieți, cum ar fi insulina. Acestea două din urmă, la rândul lor, indică, de asemenea, probleme sociale structurale, mai mult decât indică probleme medicale sau de mediu, deoarece nu există niciun motiv pentru care țara cu cel mai dezvoltat sistem de sănătate din lume sănu poată elimina practic mortalitatea infantilă sau să ofere insulină celor care chiar au nevoie de ea.

Cred că aceste date reflectă prea bine criza socială care se desfășoară în America. America și-a neglijat activitatea socială – lucrul privind relațiile umane. Trebuie să înțelegem că nu există o țară în lume ca Statele Unite. Populația SUA este formată dintr-o astfel de diversitate de popoare și rase, care face din ea o adunare eclectică de oameni care nu au nimic în comun și adesea adăpostesc ostilități străvechi unul față de celălalt. Acesta este motivul pentru care în America, mai mult decât oriunde altundeva, educația către unitate este vitală pentru supraviețuirea ei. Aș merge chiar atât de departe încât să spun că, fără a forma o identitate americană uniformă, pe care americanii nu o au datorită mediului lor divers, America nu va supraviețui.

Deoarece America nu a făcut acest lucru într-un mod semnificativ de la sfârșitul războiului civil, aceleași probleme care au provocat izbucnirea războiului civil, există și astăzi, împreună cu numeroase alte probleme care s-au adunat deasupra acesteia. Acum, aceste probleme aduc țara în pragul unui al doilea război civil.

America se proclamă a fi „țara celor liberi”, dar ce faci dacă libertatea unei persoane este supunerea alteia? „Înclinarea inimii omului este rea din tinerețe” (Gen. 8:21), știm. Dacă ne lăsăm înclinația neîngrădită, aceasta va exploata, va abuza și va ucide fără discriminare. Liberalismul este o idee grozavă, atât timp cât permite oamenilor să acţioneze în măsura în care au fost învățați să păstreze și să respecte libertatea de exprimare și siguranța altor persoane, la fel cum le respectă și le păstrează pe ale lor.

Primul Amendament, care impune libertatea de exprimare pentru toți, este prea des implementat mai mult pe linia libertății de a exprima ură față de ceilalți şi a libertății de a reduce la tăcere părerile despre care eu cred că sunt greșite. Acesta este un rezultat direct al eliberării ego-ului, înainte de a fi învățat că liberalismul și libertatea de exprimare înseamnă că fiecare are dreptul să se exprime, nu doar eu.

Așa cum nu puteți lăsa un câine neinstruit să iasă pe stradă, nu ar trebui să lăsăm „câinele neinstruit” din noi să alerge liber, altfel va fi obligat să muște și să răneascăalte persoane. În primul rând, trebuie să învățăm să acceptăm, apoi să apreciem și, în cele din urmă, să prețuim diferențele dintre noi. Trebuie să vedem cum diversitatea noastră poate crea inițial neînțelegeri și antipatii, dar atunci când lucrăm corect cu ea, ne îmbogățește și contribuie la înțelepciunea noastră ca indivizi și la puterea noastră ca societate.

S-ar putea ca America să fi trecut de punctul de la care nu mai există întoarcere și diviziunile din societate să nu poată fi reparate în acest moment. Este posibil să fie nevoie de un alt război civil pentru ca americanii să recunoască faptul că doar acceptarea, aprecierea și îmbrățișarea diversității pot forma o societate durabilă, dar faptul că o nouă administrație va începe în ianuarie viitor, indiferent de identitatea președintelui, mă obligăsă fac încă un efort pentru a-mi exprima punctul de vedere, că educația către îmbrățișarea diversității este baza supraviețuirii Americii, înainte ca liderul lumii libere să dispară în flăcări.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed