“De ce subvenționăm industriile care dăunează mediului” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “De ce subvenționăm industriile care dăunează mediului

Există o ironie interesantă în natura umană: orice am face, trebuie să facem și opusul. Dacă facem ceva bun, trebuie să facem și ceva rău, altfel nu vom simți valoarea lucrului bun pe care l-am făcut. Această necesitate de a compara ne face să facem la fel de mult rău pe cât încercăm să facem bine. De exemplu, în timp ce guvernele din întreaga lume fac investiții uriașe în viața durabilă și energie regenerabilă, o nouă cercetare independentă a constatat că „guvernele din întreaga lume cheltuiesc cel puțin 1,8 trilioane USD pe an pe subvenții pentru a sprijini industriile puternic poluante, inclusiv cărbunele, petrolul, gazele și agricultura, conducând la poluarea și degradarea mediului în continuare, precum și pierderea biodiversității.” De ce o fac? Fără existența unor industrii poluante, nimeni nu ar aprecia eforturile lor de a le opri.

Simțim, măsurăm și evaluăm totul doar în comparație cu opusul său. Nu am ști că anotimpurile există dacă nu ar fi contradictorii. La fel, nu am ști că sațietatea se simte bine dacă foamea nu s-ar simți rău. În același mod, tânjim după iubire pentru că există ură și iubim pacea pentru că există război. Dacă ceva nu are un opus clar, nu-l putem percepe.

Pentru că așa percepem lumea, am construit-o astfel încât să fluctueze între extreme opuse. Și din moment ce avem nevoie de o excitație constantă pentru a ne simți vii, avem nevoie de aceste opuse să devină din ce în ce mai extreme. Dacă acest lucru continuă, suntem siguri că vom aduce asupra noastră o catastrofă.

Singura modalitate de a evita dezastrul este să înțelegem că natura noastră este o capcană mortală și trebuie să o schimbăm din profunzime. Odată ce renunțăm la posibilitatea de a ne asigura o viață bună sau chiar sigură pentru noi înșine, fără a schimba fundamental cine suntem, vom putea găsi o soluție adevărată și de durată. Impasul naturii umane ne obligă să ne ridicăm deasupra ei.

Când începem să dorim să ieșim din propria natură, vom descoperi că cauza principală a tuturor problemelor noastre nu este ceea ce facem, ci motivul pentru care o facem: să ne înălțăm și să ne înălțăm și să-i disprețuim și să disprețuim pe alții. Din cauza motivației noastre negative, tot ceea ce facem devine dăunător. Și pentru că așa lucrează toată lumea, întreaga planetă este vătămată și toată lumea suferă. Rezultă că doar o transformare fundamentală a întregii omeniri va inversa cursul distructiv pe care ne aflăm.

Cu cât ne dăm seama mai repede de acest lucru, cu atât mai repede vom decide că conștientizarea adevărului este singura armă împotriva naturii noastre. Este un adevăr greu de înghițit, dar apoi niciun medicament nu este gustos.

Odată ce acceptăm adevărul, vom putea începe un proces educațional care ne va învăța să avem grijă unii de alții, deoarece viața noastră depinde de el. Apoi, atunci când ne propunem să-i ajutăm pe alții mai degrabă decât să le facem rău, vom fi ajutați și noi. Această transformare a intenției este singura schimbare pe care trebuie să o facem și singura care ne va curăța mediul și va inversa traiectoria amenințătoare a climei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed