“De ce sunt atât de mulți oameni care trăiesc în țări nedemocratice și dictaturi ostile lumii occidentale?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce sunt atât de mulți oameni care trăiesc în țări nedemocratice și dictaturi ostile lumii occidentale?

Mulți oameni care au fost crescuți în afara culturii occidentale o simt ca fiind străină pentru că o văd artificială și ca o acumulare a mai multor iluzii. O mare parte din comportamentul occidentalilor este îndepărtat de natură. De exemplu, cultura occidentală acordă în general puțină atenție naturii umane și subliniază comportamentele externe, cum ar fi modul în care oamenii ar trebui să apară în societate, ceea ce dă naștere la multe comportamente ipocrite, în care ni se pare că suntem plăcuți și bine educați în exterior iar în interior totul este opusul.

Cu alte cuvinte, mulți oameni care s-au născut și au crescut în culturi non-occidentale văd măsura în care sentimentele de mândrie și superioritate predomină în cultura occidentală și este, de asemenea, motivul pentru care democrația occidentală apare pentru mulți ca un eșec total în construirea unei societăţi.

În plus, democrația occidentală se bazează pe valori creștine, care sunt neacceptate de culturi care se conformează diferitelor filozofii și religii, precum Islamul, Iudaismul, Confucianismul, Budismul, Hinduismul, printre altele. Drept urmare, ei nu acceptă cultura occidentală și valorile creștine și simt gradul în care astfel de valori plasează societatea în limite înguste. Prin urmare, chiar și atunci când oamenii emigrează în Occident pentru a duce o viață mai ușoară și mai dezvoltată, mulți dintre ei ajung să urască cultura occidentală și să dezvolte anumite limite, astfel încât să poată trăi conform propriilor culturi.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: