“De ce suntem tăcuţi în privința antisemitismului din campusuri” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDe ce suntem tăcuţi în privința antisemitismului din campusuri

În ciuda creșterii numărului de incidente antisemite din campusurile din întreaga Americă, evreii americani sunt aproape complet muți în această privință. Fie le este frică, fie subestimează pericolul. Evitarea este cea mai puțin dezirabilă soluție, iar adevăratul remediu pentru ura față de evrei este solidaritatea.

În ultimii doi ani s-au înregistrat un număr record de incidente anti-evreiești în SUA, în special în campusuri. Cu toate acestea, evreii au tăcut în mare măsură asupra acestei fațete a urii. Nu pot exista decât două explicații pentru această aparentă abandonare a tinerilor evrei de a se descurca singuri în fața urii organizate și adesea instituționale față de evrei: nerealizarea gravității situației sau teama că „a face valuri” va înrăutăți lucrurile.

Antisemitismul în campusuri nu a început anul acesta. Când am fost într-un turneu de discursuri în SUA în 2014, am vorbit cu Tammi Rossman-Benjamin, șefa inițiativei AMCHA de combatere a antisemitismului în colegiile și universitățile din SUA. Deși era foarte conștientă de deteriorarea situației studenților evrei tocmai pentru că sunt evrei, era clar că nu știa cât de repede se puteau deteriora lucrurile și în ce măsură.

Mai rău încă, atunci când am menționat această problemă într-o prelegere pe care am ținut-o în seara următoare la Los Angeles, oamenii au plecat în semn de protest. Acum există cel puțin o anumită înțelegere că nu se face suficient, deși nu se înțelege ce putem și ce ar trebui să facem cu privire la problemă.

Poporul evreu este poporul care a dat lumii noțiuni atât de nobile, cum ar fi să-i iubești pe alții ca pe tine însuți și să nu le faci altora ceea ce urăşti să ți se facă ție. Am dat lumii valori precum responsabilitatea reciprocă, mila și milostenia. Am făcut toate acestea sub obligația pe care ne-am asumat-o la poalele Muntelui Sinai când am devenit o națiune: să fim „o lumină pentru neamuri”.

Cu toate acestea, timp de secole, am fost afectați de ura interioară și de diviziune, care au adus națiunea noastră la ruină. Divizați nu putem fi exemplul de responsabilitate reciprocă și solidaritate pe care lumea le așteaptă de la noi. Dacă nu putem arăta solidaritate, lumea nu poate avea solidaritate, iar diviziunea și ura prevalează. Rezultatul este că lumea ne învinuiește pentru războaiele sale. Asta se întâmplă astăzi.

Antisemitismul în campus este un punct dureros. Ne doare acolo unde suntem cel mai vulnerabili: copiii noștri. Desigur, avem tendința să-l suprimăm și să ne prefacem că nu există.

Ar trebui să facem invers. Pentru a neutraliza antisemitismul în campus, evreii, inclusiv studenții evrei, ar trebui să recunoască ura și să facă ceea ce toți evreii trebuie să facă – să se unească unii cu alții, indiferent cât de departe sunt și cât de mult se urăsc unul pe celălalt. Ei trebuie să facă acest lucru nu pentru ei înșiși, ci pentru copiii lor care nu vor vedea o ușurare în ura față de ei până când evreimea americană nu se va uni, și pentru America a cărei societate va continua să se dezintegreze până când evreii nu vor conduce prin exemplu spre unitate.

Dacă evreimea americană va face față provocării, nu va fi cea mai disprețuită comunitate din SUA, ci cea mai venerată. Sper ca evreimea americană să facă din 2022 anul lor de unitate. Le va fi benefic, va aduce beneficii Americii și va aduce beneficii lumii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed